Violiner og Mozart: I dag spillede orkester på sygehus

Som en overraskelse kom orkestret Copenhagen Phil forbi Næstved Sygehus i dag, hvor de spillede klassisk musik på flere af afdelingerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Normalt plejer Kim Larsen og Mads Langer at strømme ud af højtalerne, når Hjerteholdet mødes til spinning i træningscentret på Næstved Sygehus. Men mandag blev playlisten udskiftet med Mozart. 

Hjerteholdet blev nemlig overrasket af symfoniorkestret Copenhagen Phil, som spillede klassisk musik under dagens træning.

På Hjerteholdet går Karin Høegh, og hun var meget begejstret for spinningtimens udsædvanlige akkompagnement.

- Det var helt utroligt med den her overraskelse. Det har gjort, at man har trænet noget hårdere, end hvad man ellers ville gøre, siger siger Karin Bøgh og fortsætter:

- Jeg syntes, det var fedt, at de spillede klassisk musik. Jeg nød det.

På mini-turné i kommunen

Copenhagen Phil er i disse dage taget på en mindre turné rundt i Næstved kommune.

Første stop var Næstved Sygehus, hvor de gav koncert på flere af sygehusets afdelinger. Det var dog ikke hele det 70 mands store symfoniorkester, som gav koncert på én gang. 

Hør Coldplays "Viva La Vida" i en lidt anderledes udgave.

De blev delt op i 16 ensembler, så patienter kunne nyde 32 små koncerter i alt rundt på de forskellige afdelinger.

Musikere glade

Blandt musikerne var Helene Bordonaro med, og hun kunne tydeligt se, at musikken påvirkede patienterne i en positiv retning.

- De får jo glæden. Jeg kan se glæden ved musikken i deres ansigter. De bliver rørt af at opleve det så tæt på. De siger ’Gud, kommer der så meget lyd ud?’. Så det er dejligt, siger Helene Bordonaro.

Helene Bordonaro spiller selv på violin, og hun nyder at spille i mindre ensembler.

- Jeg kommer ud med få musikere og spiller med dem på en anden måde, end vi normalt gør – nemlig kammermusik. Det er rigtig givende for mig og mine kolleger, siger Helene Bordonaro.

I de følgende dage spiller orkestret på Ellebækskolens afdeling Kildemark og Lille Næstved Skole på Herlufsholmvej. Turnéen løber frem til den 9. juni.