Vil slå verdensrekord i pull-ups - skal tage 8.000 på 24 timer

23-årige Oscar Pokriva fik konstateret angst for et år siden. Nu vil han slå verdensrekorden i pull-ups og samle penge ind til Psykiatrifonden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Håndfladerne er ru og mærket af styrketræningen. De sidder på 23-årige Oscar Pokriva fra Næstved, som særligt bruger dem til at trække sig selv op i en bar i styrkelokalet.

Øvelsen hedder pull-ups, og måske du lige kan tage et par stykker uden hjælp - alternativt lidt flere med en elastik om benet.

- Jeg har altid lavet mange af dem, og jeg har altid godt kunnet lide øvelsen. Så tror jeg bare, at jeg en dag sad og tastede og fandt ud af, hvad rekorden er. Så tænkte jeg: Den kan jeg godt slå, lyder det fra Oscar Pokriva, der til daglig hjælper andre med at komme i bedre form som personlig træner.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Hænder Osccar
Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Hvor armene hos de fleste ofte bliver møre efter få gentagelser, bliver Oscar Pokriva ved med at løfte sin kropsvægt - uden hjælp, selvfølgelig. 

Nu går han efter at slå verdensrekorden i øvelsen, der lige nu er på 7.715 pull-ups på 24 timer. Hans mål er at lave 8.000 pull-ups på et døgn, hvilket svarer til 333 i timen - eller lidt over fem i minuttet.

Hvad hvis du ikke klarer det? 

- Det er der ikke noget, der hedder. Det er der ikke. 

Her kan du blive inspireret af Oscar Pokrivas mange varianter af armbøjningen.

Vil sætte fokus på angst

Lige nu træner Oscar Pokriva op til rekordeventet i Karrebæksminde den sidste weekend i juni. 

Som en del af motivationen til at slå verdensrekorden ligger en psykisk nedtur, den 23-årige personlige træner tidligere har været igennem.

For et år siden blev han diagnosticeret med angst. Angsten blev udløst af en mild hjertefejl, han blandt andet mærker i styrkelokalet.

quote Jeg har altid lavet mange af dem, og jeg har altid godt kunnet lide øvelsen

Oscar Pokriva, personlig træner

- Når jeg træner og får de her dobbeltslag, så er det meget ubehageligt. Så sker der så mange svingninger i din pulsrytme, så hvis min puls er høj nok i forvejen, sker det, at jeg simpelthen bliver dårlig, og jeg plejer ikke at kunne stå på benene, når det lige sker, fortæller Oscar Pokriva.

I dag har han dog angsten under kontrol. Når han hænger i baren til juni og skal ramme den 8000, så er det alligevel med angsten i baghovedet.

Artiklen fortsætter under billedet: 

For et år siden blev Oscar Pokriva diagnosticeret med angst. Derfor samler han ind til Psykiatrifonden i forbindelse med rekordforsøget til juni.
For et år siden blev Oscar Pokriva diagnosticeret med angst. Derfor samler han ind til Psykiatrifonden i forbindelse med rekordforsøget til juni. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Oscar Pokriva vil nemlig samle penge ind til Psykiatrifonden som en del af hans vej mod verdensrekorden. 

Målet er at samle en halv million kroner ind til fonden.

- Der er simpelthen så mange derude, der sidder med det i flere år af andre årsager. Det behøver ikke være noget med hjertet, det kan også være socialangst, og der er depressioner og stresstilfælde, som også ligger inden for samme kategori. 

- Hvis vi kan komme ud og hjælpe dem og sætte et eksempel for, hvordan man kan bearbejde det, så er jeg glad indeni, siger han.

Med mere end fem måneder til rekordforsøget har flere sponsorer allerede støttet projektet.   


Nyhedsoverblik