¨

Vidner ville tale med tiltalte i drabssag

Foto: TV ØST

Retssagen om Henrik Haugberg Madsens forsvunden i 2011 er nu i gang i Næstved. Der er lagt op til et større retsopgør.

Blev Henrik Haugberg Madsen dræbt af sin mand og hans bekendte?

Det forsøger anklageren i den kommende tid at bevise i retten i Næstved, hvor drabssagen mod to mænd blev indledt.

Og stemningen er afslappet i retten, TV2 ØSTs Sofus Sten Hansen, der er i retslokalet.

Ville tale med tiltalte

- De to tiltalte så afslappede ud, og talte lidt med deres forsvarer og et par betjente – men virker rimelig afslappede. De ville gerne tale sammen i en pause, men det må de altså ikke, fastslog dommeren overfor de to.

Også et vidne i sagen, kæresten til Henrik Haugberg Madsens eksmand, blev forhindret i at tale med den tiltalte i en pause.

Sagen kom lidt skævt fra start, da den ene nævning i sagen ikke er mødt op, og der måtte derfor indkaldes en suppleant i stedet. Nævningene udgøres nu af fem kvinder og tre mænd.

Tekniske hjælpemidler afskaffer ikke papir

Der er tale om en omfattende retssag, hvor blandt andet en stor tv-skærm skal gøre det lettere at komme igennem det omfattende materiale.

Der er dog stadig masser af papir i sagen, fortæller Sofus Sten Hansen.

På bordet foran de tiltalte ligger sagens agter i ringbind. Foran den tidligere ægtefælle alene er der 8 store ringbind. I alt indgår 21 store ringbind i retssagen, fortæller han.

Nægter sig skyldige

Sagen blev indledt med, at anklagerne mod de to mænd blev læst op. De skulle angiveligt først have stykket Henrik Haugberg Madsen med en syl, og derefter skudt ham og begravet liget. De nægter sig begge skyldige.

Politiet starter dog med at fremlægge en bog fundet hos en af de tiltalte, hvor der beskrives hvordan man begår mord, og får et alibi for forbrydelsen.

Der ventes at falde dom i sagen til februar.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App