¨

Vidne i retten: Rocker står bag drabsforsøg

Retten i Næstved tirsdag, hvor sagen om et skyderi mod en 25-årig mand fortsætter. Foto: TV2 ØST

Vidne udpeger tiltalt Bandidos-rocker som manden bag et skyderi mod en 25-årig mand med Satudarah-forbindelse i Retten i Næstved tirsdag.

I dag fortsætter retssagen i Retten i Næstved mod den 36-årige tidligere præsident for Bandidos MC Westside i Næstved og to Bandidos-medlemmer.

De er alle tiltalt for drabsforsøg på en 25-årig mand tilbage i november 2017. En anklage, som de alle nægter sig skyldige i.

Et kvindeligt vidne pegede under sin forklaring i retten i dag på en af de tre tiltalte som den mand, der står bag drabsforsøget på en 25-årig mand med forbindelse til Saturdarah i hans lejlighed i Næstved tilbage i november 2017.

- Ja, det gjorde x (navn udeladt, red.), siger kvinden i retten og peger over på den tiltalte.

Med nervøse træk og lavmælt stemme, iført hvid tætsiddende skjorte og cowboybukser afgav den spinkle kvinde forklaring i sagen.

Jeg var ved at skide i bukserne, hver gang jeg så ham.

Vidne i retten

Hvorfor skulle han skydes?

Vidner fortæller, at den tiltalte få dage efter skyderiet fortalte, at han havde fået tildelt en vest af Bandidos.

- Han smilede over hele hovedet, da jeg spørger, om han havde skudt x (navn udeladt, red.), fortæller vidnet, da anklageren spørger, hvordan hun kan vide, hvem der havde skudt den 25-årige mand.

Hun fortæller, at hun spurgte tiltalte, om han havde skudt forurettede, fordi tiltalte pludseligt havde fået sin vest og var åbenlyst glad.

- Men hvorfor skulle han skydes? spørger anklageren.

- Fordi han solgte hash til Saturdarah, svarer kvinden.

Den lille lidt mørkglødede tiltalte mand lytter og ryster på hovedet, da vidnet udpeger ham.

De tre tiltaltes forsvarere spørger ind til, hvordan vidnet kan vide, at han skød, når hun ikke selv var tilstedet under skyderiet.

- Hvorfor skulle han ellers få vesten, svarer hun.

Vidnet havde stor rolle i omfattende hashhandel

Det kvindelige vidne solgte hash fra en lejlighed på Omøvej i Næstved. En lejlighed, som i årevis har været kendt for, at der blev handlet med hash.

Imens kvinden opholdt sig i lejligheden, leverede den tidligere Bandidos-præsident, ifølge vidnet, hash til hende, som kvinden solgte videre for ham.

En handel, som hun selv er blevet dømt for.

Men efter salg for cirka to millioner kroner til vidnets fortjeneste, valgte hun i december 2017 at gå til politiet. Den tidligere Bandidos-præsident havde nemlig truet hende med en kniv, fordi hun skyldte ham 16.500 kroner for hashhandel, som hun ikke kunne betale tilbage, forklarer vidnet i retten.

- Jeg var ved at skide i bukserne, hver gang jeg så ham, siger vidnet.

Truslerne faldt tre uger efter drabsforsøget på den 25-årige mand med Saturdarah-forbindelse. Kvinden beskriver i retten, hvordan den tidligere præsident blev gal over at høre, at forurettede selv var begyndt at sælge hash, kort tid efter han opholdt sig i den omtalte lejlighed på Omøvej i Næstved.

- Han blev sur over det, svarer hun.

Stor sikkerhed i retten

I retten er Bandidos-repræsentanter, familie og venner tilstede. I retten er fem betjente også tilstede, som står bag de tre tiltalte. Sikkerheden er også forhøjet i retten, da alle skal igennem en metaldetektor for at komme ind i retssalen.

Den tidligere præsident forklarede selv i retten i går, at der var gang i hashsalget i lejligheden.

Politiet mener, at skyderiet skyldes en konflikt mellem Satudarah og Bandidos.

Retssagen fortsætter dagen igennem, og der er indkaldt adskillige vidner, der skal afgive forklaring. Der er afsat otte retsdage, og det forventes, at der falder dom den 14. marts.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App