Video: Se det flotte fyrværkerishow i Næstved

Fra i dag er det lovligt at fyre fyrværkeri af, og det blev fejret med et 25 minutter langt fyrværkerishow i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra i dag må de højlydte og farverige lysbrag i form af fyrværkeri atter indtage himlen på lovlig vis.

Og det festlige krudt må affyres helt frem til den 1. januar.

For at skyde handlen af med raketter, batterier og bomberør i gang med manér valgte fyrværkeributikken Skovhøj i Næstved at markere lovliggørelsen med et 25 minutter langt fyrværkerishow onsdag aften.

 
 
Foto: TV ØST

- Vi gør det for at vise, hvad folk får, inden de køber noget. Det er altid rart at se, om det er som man forventer. For at se, om det er de rigtige farver, og om fyrværkeriet nu også er i orden, fortæller Henriette Andreassen, som er indehaver af fyrværkeributikken.

Fyrværkerishow for 13. år i træk

Sammen med sin mand, der er uddannet fyrværker, ejer de butikken, hvorfra de nu for 13. år i træk laver et kæmpe fyrværkerishow for de fremmødte for at vise udvalget.

quote Det er meget spændende at se, hvad man har mulighed for at købe, inden man rent faktisk køber det

Henriette Andreassen, indehaver af Skovhøj Fyrværkeributik

- Det er meget spændende at se, hvad man har mulighed for at købe, inden man rent faktisk køber det. For ellers er det jo ligesom en tom papkasse, siger Henriette Andreassen.

 
 
Foto: TV ØST

Salget har været i gang i alle weekender i december, men det er for alvor fra i dag, at der kan komme gang i salget, fortæller Henriette Andersen. De fleste tænker nemlig først på fyrværkeri, når julen er overstået, begrunder hun. Derfor blev der i dagens anledning affyret cirka cirka 450 skud og ’en finale’.

Anmeldelser om ulovlig affyring

Trods den officielle tilladelse i dag, har politiet modtaget flere anmeldelser om ulovlig brug rundt om i regionen både før og under juledagene.

 
 
Foto: TV ØST

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi oplyser, at der særligt i Slagelse har været ’en del’ anmeldelser. Det har dog ikke været muligt at indhente det præcise tal. Ulovlig affyring kan udløse en bødestraf, lyder det.

Politiet gør opmærksom på, at fyrværkeriet skal være CE-mærket, og opfordrer folk til at passe på sig selv og hinanden, når man har med de eksplosive stoffer at gøre.

Se videoen fra showet herover