¨

Ventetid tæller som behandlingstid

Foto: TV ØST

Ventetiden på Region Sjællands skadestuer er i gennemsnit på 25 minutter. Det viser nye tal. Erfaringen fra patienter og personale er dog en anden. De taler om mange timers venten.

Er det ventetid eller behandlingstid, når du sidder i skadestuens ventesal i timevis ? Patienterne er slet ikke i tvivl.

- Selvfølgelig er det ventetid. Man venter og venter, i dag har jeg siddet her i over en time, for 3 uger siden sad jeg her i 9 timer med en tå, der var gået af led, siger Christina Wrona, Nakskov, i dag til TV2 ØST, da vi møder hende på skade.

Men - ifølge koncernchef Lars Onsberg Henriksen, Region Sjælland, så er målsætningen om, at så mange som muligt skal tilses inden en time, er nået. Der går nemlig ikke lang tid, fra patienten har indskrevet sig på skadestuen til at der kommer en fagperson og tilser skaden. Det kan være en sygeplejerske, der renser et sår, og giver en stivkrampevaccination, eller det kan være en patient, der får en klud eller et plaster. Men så er behandlingen i gang, og så er der ikke længere tale om ventetid, men behandlingstid. For behandlingen ER sat i gang.

Sosu-assistent Vibeke Magnussen har en anden oplevelse. Hun arbejder på skadestuen i Slagelse, og hun mener ikke, at patienterne oplever behandlingstiden som andet end ventetid. - Og folk er rigtigt sure. Vi gør hvad vi kan, og vi løber så hurtigt vi kan, men vi er for få på arbejde, og derfor er alt kaos, uanset hvad de tal siger, fortæller hun i dag til TV2 ØST.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App