¨

Venstre-profil: Motorvej til Næstved kan blive en realitet fra 2021

Rute 54 skal laves til motorvej, mener mange Næstved-borgere og lokale politikere. Foto: TV ØST

En ny motorvej var til debat mandag. En rapport viser nemlig, at motorvejen ved Næstved vil give større samfundsmæssig nytte and først antaget.

Hundredvis af borgere mødte op til stormøde i Næstved mandag aften for igen at lægge pres på politikerne og fortælle, at de vil have en motorvej nu.  

Bertel Haarder, der sidder i Folketinget for partiet Venstre, var med ved mødet, og han regner med at motorvejen mellem Næstved og Rønnede kan blive en realitet fra 2021.

Fordi jeg bruger så meget tid på vejen, så går det ud over min familie derhjemme

Bodil Elgaard Andersen, Næstved

- Jeg tror, den kommer ind i næste omgang. For to dage siden sendte trafikministeren et brev til regionsformanden og til borgmesteren i Solrød om, at der ikke var noget at gøre i 2019 og 2020. Men hvad er skal ske fra 2021, det skal drøftes dette forår. Så vores møde og vores sammenhold kommer på det helt rigtige tidspunkt, sagde han.

Det går ud over familien

Inden motorvejen blev debatteret af politikerne, hørte de fremmødte oplæg fra virksomheder og pendlere blandt andre Bodil Elgaard Andersen, der kører fra Næstved til Frederiksberg hver dag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Folketingspolitiker Bertel Haarder (V) deltog ved mandagens borgermøde i Næstved.  Foto: TV ØST

- Det gør jeg på alle mulige tidspunkter for at slippe for den kø, der er på Rute 54, fortalte Bodil Elgaard Andersen, der bor i Næstved med sin mand og to børn.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bodil Elgaard Andersen pendler fra Næstved til Frederiksberg hver dag.  Foto: TV ØST

- Jeg har pendlet i 2,5 år, og der er ikke blevet mindre trafik på de 2,5 jeg har kørt der, fortalte hun. 

- Det betyder meget i forhold til mit arbejde, hvornår jeg skal lægge møder, hvornår jeg kan være sikker på at nå ind, og det betyder også noget i forhold til mit privatliv, fordi jeg bruger så meget tid på vejen, så går det ud over min familie derhjemme.

S: Vejdirektoratet har taget groft fejl

Det var socialdemokraten Magnus Heunicke og Næstvederhvervsforening, der tog initiativ til mødet mandag aften, og det gjorde de på baggrund af en ny rapport fra konsulentfirmaet Cowi, der viser, at en motorvej mellem Næstved og Rønnede vil være til større samfundsmæssig nytte end først beregnet.

- De helt nye beregninger på basis af konkrete trafikoptællinger viser, at Vejdirektoratet faktisk har taget groft fejl og undervurderet projektet og undervurderet samfundsøkonomien og undervurderet trafikvæksten. Den er reelt langt højere, end hvad vi vidst indtil nu, sagde Magnus Heunicke.

Hårdt arbejde

Magnus Heunicke er endnu ikke sikker på, at motorvejen bliver en realitet, for selvom der er vundet mange sejre, for at få motorvejen anlagt, så er der stadig lang vej endnu.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hundredvis af borgere deltog ved mødet mandag aften. Foto: TV ØST

- Linjeføringen er jo lagt fast, de første penge er reserverede på en konto i Finansministeriet, og de er begyndt at ekspropriere huse på linjeføringen. Så vi er så langt nu, at vi er oppe i startfeltet. Men jeg kender landkortet så godt og de projekter, vi er oppe imod, så hvis man tror, det er let, det er det ikke, der skal virkelig arbejdes hårdt, og det er lige nu, det skal ske, sagde han.  

Den store pose penge til byggeriet mangler altså fortsat, og derfor forsøgte pendlerne mandag aften at overbevise Christiansborg-politikerne om, at det er en god idé.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App