Venstre afviser nyt forslag om motorvej til Næstved

Der skal ikke flere forslag på bordet til en motorvej fra Rønnede til Næstved, mener Venstre, der holder fast i, at fire må være nok.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fire forslag er nok, og derfor skal der heller ikke flere muligheder på bordet i forhold til, hvor en motorvej fra Rønnede til Næstved skal gå. Det mener Venstres viceborgmester i Næstved Kommune Kasten Nonbo i dagens udgave af Sjællandske.

VVM-undersøgelserne er i fuld gang for de fire forslag, der foreligger, men der er store holdninger i lokalområdet til, hvilken et der er bedst.

Holmegaard og Gisselfeld Godser er imod den nordligste linjeføring A, som de mener, vil ødelægge værdifuld natur. Det er dog samtidig den, der er bedst rent samfundsøkonomisk, og tidligere transportminister Magnus Heunicke (S) har før udtalt, at man skal vælge den løsning, der er bedst for samfundsøkonomien.

Fart på bulldozerne

Karsten Nonbo mener, at de fire forslag er tilstrækkeligt og ser gerne, at arbejdet med at vælge en af dem nu går sin gang.

- Vil vil ikke begynde at undersøge nye muligheder nu. Vi fulgte godsernes ønske om at undersøge alle fire linjeføringer, så skal vi ikke nu i gang med endnu en linjeføring. Når undersøgelsen er færdig, skal der træffes en afgørelse. Hvis det viser sig, at den nordlige linjeføring ikke er den bedste, så er det godt, at vi har andre linjeføringer. Nu skal vi have fart på bulldozerne. Venstre vil ikke forsinke motorvejs-projektet, siger Karsten Nonbo til Sjællandske.