Velbesøgt Arena Næstved åbnede med fællessang

Tirsdag åbnede Arena Næstved igen for koncerter og andre arrangementer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For første gang siden coronakrisen lukkede landet ned, lukkede Arena Næstved op for events og koncerter.

Det skete tirsdag med et stort fællessangsarrangement, hvor flere hundrede mennesker var samlet for at synge.

- Fællessang bidrager med noget helt særligt, altså det fuldstændigt afgørende er, at man ikke kan synge fællessang alene. Altså, man kan godt synge hver for sig, men skal det være fællessang, så er det betinget af, at vi gør det sammen, siger Rasmus Skov Borring, pianist og komponist.

Han mener, at fællessangsarrangementer, som det i Næstved Arena, er med til at holde liv i den danske sangskat.

- Det, der er stærkt ved at have en folkekultur, er, at vi holder den levende, når vi bruger den sammen, siger han.

- Man kan sige, at den sætter ord på vores liv og på livets store spørgsmål uanset, om man er ung og på vej ind i voksenlivet, eller om man har været der længe, så kan man mødes og synge sammen og få perspektiver på det at være menneske.

Alberte Winding sang med

Der var ikke kun fællessang på programmet i Arena Næstved. Folk var også kommet for at høre Alberte Winding Duo, der består af sanger og komponist Alberte Winding og guitarist Andreas Fuglebæk.

Selvom Winding har skrevet teksten til sangen Lyse Nætter, der kom med i Højskolesangbogens 19. udgave, så synes hun faktisk ikke selv, at hun kender den danske sangskat godt nok.

- Det er faktisk lidt flovt, for jeg er jo af sådan en hippie-familie, så i min familie lærte jeg ikke det grundlæggende sangkatalog. Jeg lærte en del i skolen, men jeg må indrømme, at jeg har aldrig været sådan en fællessangstype, siger Alberte Winding til TV2 ØST.

- Men forleden dag stod jeg og Andreas i et tv-studie bag et publikum, som sang med på en fællessang, og hvad sker det så? Jeg skråler med, for det var Dodo and the Dodos, og det kender jeg da godt det nummer der, fortæller hun.

Se indslaget fra tirsdagens arrangement her: