¨

Vej under kollapset bro er åbnet igen - nu skal broen undersøges nærmere

Foto: Lars Andersen - TV ØST

Østre Ringvej i Næstved er efter flere timers afspærring igen farbar. Vejen har været lukket på grund af en lastbil, der kolliderede med en gangbro.

Omkring klokken 21.00 tirsdag aften kunne Park & Vej sammen med politiet fjerne afspærringen for bilisterne på Østre Ringvej i Næstved.

Siden tidlig eftermiddag har vejen været spærret, fordi en lastbil tidligere på dagen ramlede ind i den ikoniske A-bro og et stort oprydningsarbejde på stedet, har været i gang.

- Der har været en del trafikkaos på grund af ulykken her til eftermiddag, da folk skulle hjem fra arbejde, men det er heldigvis overstået nu, fortæller Park & Vejchef, Morten Toft Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

A-broen i Næstved er tirsdag blevet påkørt af en lastbil. Foto: Lars Andersen - TV ØST

En forsikringssag

Klokken 12.42 tirsdag ramlede en lastbil ind i broen ved Kalbyrisskolen og efterfølgende styrtede broens brodæk sammen. Kranen på lastbilen var ikke sænket, og det var den, som ramte ind i broen. Lastbilens chauffør slap dog uden alvorlige skader, og blev efter ulykken bragt til Slagelse Sygehus.

Ifølge Næstved Kommune er ulykken en forsikringssag, og det firma, som har været skadesvoldende, vil blive draget til ansvar, lyder det.  

- Hele broens funktion - at kunne føre mennesker fra den ene til den anden side - er jo ødelagt. Og det er et mirakel, at der ikke er sket personskade, hverken for lastbilchaufføren, for andre trafikanter eller for gående på broen, siger Morten Toft Hansen, Vej & Parkchef.

Artiklen fortsætter under videoen.

00:24 Luk video

Nu skal broens konstruktion undersøges nærmere af eksperter.

- Vi har lavet en visuel vurdering, fjernet to brofag, som hang ud over vejen og der er ikke nogen fare for, at resten styrter sammen, lyder det fra Morten Toft Hansen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App