Vanvidsbilist fanget – drønede gennem Næstved med 120 km/t

En mand kørte alt for stærkt i Næstved by og skal nu bestå en køre- og teoriprøve, før han igen må køre bil. 147 andre gik også i politiets fælde

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mandlig bilist kan se frem til at miste kørekortet, efter han søndag blev målt til at køre 120 km/t på Ringstedgade i Næstved, hvor det kun er tilladt at køre 50 km/t.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i dets døgnrapport fra weekenden.

Når overskridelsen af fartgrænsen er af den kaliber, er der tale om en ubetinget frakendelse af kørekortet. Det betyder, at bilisten ikke må køre bil i et halvt år og herefter skal bestå en teori- og køreprøve, før han igen må sætte sig bag rattet. Er han tidligere straffet, kan frakendelsestiden blive længere.

Endelig skal manden også betale en bøde på 6.000 kroner.

148 kørte for stærkt

Det var i forbindelse med en almindelig trafikkontrol, at manden blev fanget. I alt 959 bilister blev målt på strækningen mellem klokken 14.41 og 20.02, og ud af dem kørte 148 for stærkt. 10 andre bilister står til at få et klip i kørekortet. 

Manden skal dog være glad for, at politikerne på Christiansborg endnu ikke har vedtaget et lovforslag, der er fremsat for at stoppe vanvidsbilismen. Et af punkterne i lovforslaget er nemlig, at politiet i meget grove overtrædelser af fartgrænsen kan konfiskere bilen, der er brugt til at begå forseelsen. Bag lovforslaget står et bredt flertal af partier.