Vanrøgt: 91 hunde gik i afføring til bugen

Et dyreinternat i Roskilde har fået indleveret 91 hunde, som kommer fra en landejendom nordvest for Næstved, hvor dyrene gik i afføring til bugen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

91 hunde er blevet indleveret hos Dyrenes Beskyttelses Internat i Darup ved Roskilde. Dyrene kom til Roskilde mandag aften efter at være blevet fjernet fra en landejendom nordvest for Næstved. 

Læs også: Dyrenes beskyttelse: Den største sag nogensinde

Det var en kredsformand fra Dyrenes Beskyttelse, der havde fået besked om, at hundene mistrivedes, og Dyrenes Beskyttelse fortæller, at det er den største sag i organisationens historie.

- Hundene har det godt efter omstændighederne. De har spist, men de ser forfærdelige ud, efter de kom ind i går, og det gør de stadig. De har afføring ud over det hele, og der sidder så meget i pelsen, at de skal trimmes, og i løbet af dagen kommer der frivillige ind for at hjælpe, siger Sofie Yderstræde, der er kommunikationsmedarbejder i Dyrenes Beskyttelse.

Politiet undersøger stedet

Der er lige nu 76 hunde i Darup, mens resten er kørt til et internat på Fyn på grund af pladsmangel. Hundene er især af racerne Cocker Spaniel, men ifølge DAGBLADET Roskilde, er der også Labrador, Rottweiler og nogle Bichoner blandt de forsømte dyr.

Læs også: Dyreinternat beder om hjælp i stor vanrøgtssag

Hos lokalpolitiet i Næstved fortæller leder Niels Denny Sørensen, at ingen personer endnu er sigtet i sagen.

- Det vil der blive, men lige nu skal vi først have undersøgt stedet nærmere og finde ud af, om der er tale om en decideret kennel, siger han.

Kender du noget til sagen, så vil vi gerne høre fra dig på redaktion@tveast.dk.