Van(d)vittig prisstigning – pensionisters varmtvandsgymnastik stiger med 100 procent

Varmtvandgymnasterne i Birkebjergcentrets svømmehal i Næstved kan se frem til en kontingentstigning på 100 procent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På en seddel om opdaterede coronaregler i Birkebjergcentret i Næstved var det notatet nederst, der tog opmærksomheden:

Fra sæsonen 2021/2022 stiger prisen på varmtvandsgymnastik fra 900 kroner til 1800 kroner.

Beskeden har fået pensionist og varmtvandsgymnast Inger Lyftingsmo til at reagere.

- Det gjorde mig så harm, at jeg skrev et læserbrev, fortæller hun og fortsætter.

quote Vi er så glade ved at komme i varmvandsbassin, men vi har kun vores folkepension

Inger Lyftingsmo varmtvandgymnast

- Vi er alle sammen pensionister, som har skavanker her og der og jeg lider selv af gigt. Vi er så glade ved at komme i varmtvandsbassin, men vi har kun vores folkepension, fortæller hun.

Hun sætter spørgsmålstegn ved den pludselige prisstigning på 100 procent.

Ifølge hende er der ikke blevet brugt en krone på vedligeholdelsen af svømmehallen, underviseren er frivillig, og bademesteren kan umuligt tjene så meget, at kontingentet skal fordobles.

Formanden forklarer

Linda Frederiksen forklarer, at prisstigningen kommer som en konsekvens af en manglende prisregulering de seneste mange år.

- Vi hader, når det er så store stigninger, fordi det altid giver en stor regning til brugeren, men det er, fordi vi skal have prisen til at passe til det, som det koster at drive det, og der har desværre ikke været en prisregulering længe, siger hun.

quote Vi skal have prisen til at passe til det, som det koster at drive det

Linda Frederiksen formand for Kultur- og Demokratiudvalget i Næstved Byråd

I første omgang havde Næstved Kommune besluttet, at prisstigningen allerede skulle gælde fra første januar i år, men rykkede det, fordi de ikke kunne lave stigningen midt i sæsonen.

Og Linda Frederiksen er klar over betydningen af prisstigningen.

- Det har den konsekvens, at det koster dem flere penge at deltage, og der er faktisk også nogle af klubberne, der ikke laver lige så mange hold, som de plejer, fordi de ikke helt tror på, at de kan få folk til at betale den pris, fortæller formanden.

Budgetforhandlinger

Prisstigningen bliver gennemført i et hug, men Inger Lyftingsmo forstår ikke, hvorfor kommunen ikke deler stigningen op.

- Det bliver bare gennemført på én gang og ikke over flere gange. Vi synes, at ét hug er for meget set ud fra en almindelig folkepension, fortæller hun.

I næste uge begynder Næstved Kommune budgetforhandlingerne, og her fastslår Linda Frederiksen, at der vil blive set på muligheden for at dele betalingen op, hvis man kan finde midlerne.

- Det store problem er, at der kommer en så høj prisstigning på én gang. Det er vi politisk bevidste om, og vi vil se, om der ikke er muligheder, der kan gøre prisstigningen mindre, men det kræver flere hundredetusinde kroner, fortæller Linda Frederiksen.

Inger Lyftingsmo spår, at det bliver svært at hive 1800 kroner ud af budgettet.

- Vi kunne nok godt betale det, for vi kunne bare begynde at spare op, men det er ikke bare lige at hive 1800 kroner ud af et folkepensionistbudget, fortæller hun.