¨

Vagn Birk Jensen modtager dommen

Foto: TV ØST

Provst Vagn Birk Jensen vil ikke appellere dommen for at skjule en kvinde og hendes søn. Kirkeministeriet skal nu tage stilling til, om han skal fyres.

Efter 14 dages betænkningstid har provst og sognepræst Vagn Birk Jensen valgt ikke at appellere dommen fra Retten i Næstved.

- Jeg synes, den er rimelig. Jeg har det fint med min beslutning. Jeg vil bare gerne passe mit arbejde. Det, der sker nu, er, at papirerne ryger videre til min arbejdsgiver. Så må vi se, hvad der sker, siger Vagn Birk Jensen til TV ØST.

Den 2. juni blev Vagn Birk Jensen fra Glumsø idømt 30 dages betinget fængsel for at skjule en kvinde og hendes søn, som Næstved Kommune ville tvangsfjerne. Samtidig skal han udføre 40 timers samfundstjeneste og betale sagens omkostninger på 10.000 kroner plus moms.

- Jeg har ikke fortrudt noget i forhold til det, jeg har sagt. Jeg ville gerne have været sagen foruden, men jeg kunne ikke have gjort andet, siger Vagn Birk Jensen til TV ØST.

Han har ikke længere kontakt til kvinden eller barnet, som kom og bad om hans hjælp i foråret sidste år. Vagn Birk Jensen lod kvinden og barnet bo hos ham og senere i hans sommerhus.

Nu er spørgsmålet så, om præsten kan bevare sit arbejde. Sagen har været længe undervejs, og Vagn Birk Jensen vil gerne snart have den helt afsluttet.

- Jeg er interesseret i et hurtigt svar. Men jeg tager en dag af gangen, siger Vagn Birk Jensen.

Vagn Birk Jensen er ansat af Kirkeministeriet, men sagen går gennem biskoppen i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller.

- Vi har afventet, om dommen blev anket eller ej. Den juridiske proces skulle have den nødvendige tid. Nu vil jeg indkalde Vagn Birk Jensen til en tjenestelig samtale, og så må vi se, hvad udfaldet bliver af den, siger biskop Peter Fischer-Møller til TV ØST.

Historien er opdateret tirsdag kl. 13.17

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App