Vægge kan falde ud i højhusbebyggelse

220 boliger i Næstved er i risiko for at facadevæggen kan falde ud ved et kraftigt vindstød.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Højhus-bebyggelsen Næstved Parken er ramt af så omfattende byggeskader, at Næstved Kommune har givet strakspåbud om at sikre væggene. Der er simpelt hen risiko for, at et kraftigt vindstød eller et skub fra en person kan få facadevæggen til at falde ud. Det skriver Sjællandske.

- Væggen hænger kun fast i puds og tapet. Og det har vi naturligvis underrettet kommunen om, siger Næstved Parkens advokat Henrik Vind Hansen til Sjællandske.

Der er formentlig sket en fejl, da der blev monteret altaner for syv år siden. Dengang blev befæstningen skåret væk, og siden har væggene ikke siddet fast.

Der er dog ikke sket skader, men nu har kommunen krævet, at der omgående monteres to jernbomme, der kan holde væggen på plads. De små haver og en del af de grønne frialerealer er afspærret, da der er reel fare for nedstyrtning.

Ud over væg-problemerne falder der beton-flager ned ved de to bolighøjhuse i Næstved Parken, der i alt har 220 boliger, hvoraf det er 30 boliger, der har problmer med facadevæggen. Facade-renoveringen vil koste mindst 30 millioner kroner, skriver Sjællandske.

Rettelse: Det er 30 af de 220 boliger der har problemer med facadevæggen.