¨

Utryghed i teltlejr efter uroligheder

03:29

Efter gårsdagens og nattens uroligheder er der igen ro i teltlejren i Næstved. Men urolighederne har gjort beboerne utrygge.

Teltlejren i Næstved var torsdag eftermiddag og natten til fredag centrum for en række stridigheder mellem asylansøgerne. Flere omfattende slagsmål endte med både arrestationer og lyn-forflytning af ti asylansøgere fra lejren, og urolighederne har skabt utryghed blandt lejrens beboere.

- Jeg tænkte, hvad er det dog der sker? Jeg så ikke bare én politibil men omkring ti til tyve politibiler. Jeg blev meget ked af det, fordi det på en måde mindede mig om Afghanistan. Det er en meget dårlig følelse, siger asylansøger Ali Saidi.

Jeg blev meget ked af det, fordi det på en måde mindede mig om Afghanistan. Det er en meget dårlig følelse, siger asylansøger Ali Saidi.

Han fortæller, at gårsdagens oplevelser har sat sine spor.

- Jeg er blevet bange, efter det der skete i går. Måske vil det ske igen, men jeg håber, at politiet vil hjælpe. Jeg er meget taknemmelig for det danske politi, siger han.
 

Asylansøgere stjæler fra hinanden

Det er ikke første gang, der er ballade i lejren. Flere af asylansøgerne fortæller, at konflikterne opstår, fordi nogle asylansøgere stjæler andre asylansøgeres ejendele.

Indtil videre er tyverierne dog bare rygter, og det har ledelsen svært ved at bekæmpe, og asylansøgerne frygter, at det langt fra er sidste gang, der har været uroligheder i lejren.

- Jeg frygter, at det vil ske igen. Jeg håber ikke, at det vil ske igen, men jeg ved, at det vil ske på et tidspunkt, siger Ali Saidi.
 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App