Unge stjæler havemøbler og brænder af

Sommerhusejere på Enø er godt trætte af fulde unge, der udøver hærværk og forstyrrer nattefreden ved at samles til gigantiske strandfester med op til 800 unge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fulde unge har de seneste weekender holdt bålfest på Enø strand og har stjålet træet i sommerhusejernes haver. En af dem, det er gået ud over, er Jan Hansen.

- Da vi fik kigget efter, manglede vi to stole. De tager alt fra havelåger til træstole for det er let at få med og brænder rigtig godt nede på stranden, siger han.

Problemet er velkendt for sommerhusejerne i Lungshave, men i år er det værre end ellers. Strandfesterne annonceres nemlig via det sociale internetsite Facebook og trækker derfor ekstra mange unge til. Politiet patruljerer derfor også mere i området.

- Vi har fået et stigende antal opringninger fra folk i sommerhusområdet, som klager over larm og også en del, hvor deres havemøbler er væk. Der er godt gang i den nede på stranden, siger Niels Denny Sørensen, leder af lokalpolitiet i Næstved, som nu samarbejder med de lokale natteravne om, at få de vilde fester dysset lidt ned.

Folk i området bliver svinet verbalt til af de unge og er så utrygge, at man ikke tør at gribe ind, når det går ud over naboen.

- Jeg så nogen unge løbe med en stor Webergrill fra en af haverne, som de brugte til at lave deres mad med, og det er lidt træls, at det vi ellers synes er et roligt område er forvandlet pt. Lige i de uger her, hvor der er nye studenter og der er mange unge på stranden, så må vi ligesom være her noget mere for at sikre vores værdier, siger Allan Brønnum, sommerhusejer og sekretær i grundejerforeningen Lungshave.