Unge bekymret over stoffer i Næstved

Det ryster flere unge, at 3 fyre og en pige i nat blev indlagt, efter at de havde fået narkotiske stoffer i en sodavand eller is-te.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra klokken 3.30 til klokken 5 natten til lørdag blev 4 unge indlagt på Næstved og Slagelse Sygehuse.

Politiet ved endnu ikke, hvad det er, de unge har indtaget, men alle 4 har samme forklaring på, hvordan de har fået det:

- De blev tilbudt en flaske med is-te eller sodavand, og så tog de et par slurke, og så gik der kort tid, så fik de black-out, siger Kenneth Pedersen, som er vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Vidste de, at der var nogle stoffer i?

- Det er ikke vores vurdering, siger Kenneth Pedersen til TV2 ØST.

Episoden ryster flere unge i Næstved.

- Det er da noget lort, for så kan man jo ikke gå i byen og føle sig tryg, sådan skal det jo ikke være, siger Kristian Rasmussen fra Næstved.

- Jeg synes, det er meget skræmmende. Det kunne lige så godt være gået ud over en selv. Det er mærkeligt at tænke på, det er foregået, mens der har været så mange andre her, siger Sofie Christensen, som også selv var i byen i Næstved i nat.

Men ifølge en veninde til en af de 4 unge, der blev indlagt, så var de bevidste om, hvad de fik. Hun fortæller til TV2 ØST, at væsken bliver kaldt "hætter", og at den mand, der tilbød væsken også selv drak den. Han blev dog ikke selv så dårlig af det, at han skulle indlægges.

De 4 unge - en kun 16-årig kvinde fra Vordingborg og 3 mænd på 19, 25 og 27 år fra Næstved - er alle udskrevet fra sygehusene igen.

Lægerne på Næstved Sygehus har taget en række prøver, som skal afsløre, hvilket stof der præcist var tale om.