Ung venstremand skifter til Danmarksdemokraterne

Den markante venstrepolitiker Sebastian Mylsted-Schenstrøm fra Næstved Byråd skifter til Danmarksdemokraterne. Han bliver folketingskandidat for partiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er ingen hemmelighed, at Venstre og jeg er gledet fra hinanden - især landspolitisk. Jeg hører nok mere til på Inger Støjbergs fløj, forklarer Sebastian Mylsted-Schenstrøm.

Han forklarer, at det var Inger Støjberg, der tog den indledende kontakt.

- Hun ringede til mig, og spurgte om jeg ville stille op til Folketinget for hendes liste. Vi mødtes og havde en god samtale, der overbeviste mig om, at det var det rigtige at gøre. Danmarksdemokraterne er bygget op om gode og solide ideer, siger Sebastian Mylsted-Schenstrøm.

Forlader partiet efter 15  år

Her til morgen meddelte Sebastian Mylsted-Schenstrøm Venstre-gruppen i Næstved Byråd, at han fremover repræsenterer Danmarksdemokraterne.

- Det er lidt vemodigt efter 15 år i partiet. På den anden side, har jeg leveret masser af arbejde til partiet, lyder det fra Sebastian Mylsted-Schenstrøm.

quote Vi mødtes og havde en god samtale, der overbeviste mig om, at det var det rigtige at gøre

Sebastian Mylsted-Schenstrøm

Han har tidligere været opstillet til Folketinget af Venstre i Sjællands Storkreds. Men ved det kommende folketingsvalg bliver det altså for Danmarksdemokraterne.

- Jeg tror, jeg har en god chance. Lige nu står vi til at få godt 10 procent på landsplan. Holder det, kan vi få tre valgt ind i storkredsen, vurderer Sebastian Mylsted-Schenstrøm.

Sjællands Storkreds er landets største storkreds. Og de mange stemmer, der er på spil, tiltrækker sædvanligvis politiske stjernenavne. Det gælder også for Danmarksdemokraterne, hvor den tidligere gruppeformand for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, nu stiller op som spidskandidat. Han får selskab af Sebastian Mylsted-Schenstrøm, Thor Laage-Petersen Poulsen og Susie Jessen, der er Søren Espersens datter.

Da Søren Espersen stillede op for Dansk Folkeparti, var det i Kalundborgkredsen i Sjællands Storkreds, men som folketingskandidat for Danmarksdemokraterne skifter han nu til Sydjyllands Kredsen.

Her er Inger Støjbergs folketingskandidater: