Udvalg skal tage stilling til sammenstyrtningstruet svømmehal

Der venter en millionregning, hvis Herlufsholm Svømmehal skal genåbne. Det fremgår af en ny rapport. Svømmeklubsformand er optimist.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I et halvt år har Herlufsholm Svømmehal været lukket. Fund af tæring i den bærende konstruktion førte tilbage i juni måned til akut lukning af svømmehallen, og med det var 4000 ugentlige badegæster – inklusive svømmeelever fra den lokale skole – tvunget til at finde et alternativ.

Det har man især mærket til hos Næstved Svømmeklub.

- Vi har mistet omkring 700 medlemmer i indeværende sæson. Det er primært børn og unge, som nu ikke går til svømning, og som ikke lærer at svømme, fortæller Nikolaj Nissen, der er formand for Næstved Svømmeklub.

quote Hvis der er bred politisk enighed, anbefaler vi en genåbning

Carsten Rasmussen (S), borgmester, Næstved Kommune

Den lukkede svømmehal har betydet mindre "vandtid" for svømmeklubbens medlemmer, som har været nødt til at søge mod de to øvrige – og mindre – svømmehaller i Næstved og Birkebjergparken.

- Og så har det nogle omkostninger for os som klub, når vi mister så mange medlemmer, siger Nikolaj Nissen.

3,5 millioner for svømmehal

Han er derfor glad over at høre, at en minutiøs gennemgang af konstruktionen nu har vist, at det vil være muligt at genåbne svømmehallen:

- Vi er superglade for, hvis vi kan få renoveret den her svømmehal og genåbnet den til næste sæson, så vi kan få sparket gang i at få en masse unge mennesker til at svømme igen.

Ifølge en rapport, som Rambøll har udarbejdet for Næstved Kommune, og som også sn.dk beskriver på baggrund af en aktindsigt, er det realistisk at genåbne Herlufsholm Svømmehal.

Læs også
Næstved med akut løsning på svømmehalskrise - boblehal kan være på vej
Læs også
Næstved med akut løsning på svømmehalskrise - boblehal kan være på vej

Undersøgelsen af svømmehallens konstruktioner viser, at det ved en investering på 3,5 millioner kroner er muligt at udbedre skaderne i et omfang, der gør, at svømmehallen vil kunne bruges frem til den nye Næstveds nye svømmehal i december 2024.

Altså en periode på to år, fratrukket den tid, der går med at finde en entreprenør og renovere svømmehallen.

Nikolaj Nissen er formand for Næstved Svømmeklub.
Nikolaj Nissen er formand for Næstved Svømmeklub. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Når den nye svømmehal i Næstved by står færdig, har det længe været planen, at Herlufsholm Svømmehal skal ombygges til andet formål.

Forbeholder sig retten til at sige nej

Borgmester Carsten Rasmussen (S) har i den forbindelse indkaldt til et ekstraordinært møde i Økonomiudvalget. Eneste punkt er "Beslutning om renovering af HIC Svømmehal".

Det har ikke været muligt for TV2 ØST at få en kommentar fra borgmesteren. Til sn.dk er han dog citeret for at sige:

- Hvis der er bred politisk enighed, anbefaler vi en genåbning.

Ifølge sn.dk regner borgmesteren med at kunne finde pengene i en restpulje af ubrugte midler. Men han forbeholder sig også retten til at sige nej til renovering, hvis regningen viser sig at løbe op i flere millioner.

Læs også
Populær svømmehal lukker akut - fund af tæring i bærende konstruktion
Læs også
Populær svømmehal lukker akut - fund af tæring i bærende konstruktion

- Vi har slet ikke indhentet tilbud endnu, og hvis det viser sig at løbe op i for eksempel fem millioner kroner, kan vi også sige nej.

Næstved Kommune står i forvejen med en større regning end ventet på byggeriet af den nye svømmehal i Næstved.

Som TV2 ØST kunne fortælle i sommeren 2022, besluttede byrådet at godkende en prisstigning på 34,9 millioner kroner oven i de i forvejen budgetterede 222 millioner kroner.