Udlændingestyrelsens flytning kan ryge i vasken

Det er ikke sikkert, at Udlændingestyrelsen rykker til Næstved alligevel, og det bekymrer lokalpolitikerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en helt reel bekymring, når politikerne i Næstved frygter, at Udlændingestyrelsen ikke kommer til byen med sine 360 arbejdspladser. Det skriver DR Sjælland.

Udflytningen er, som den eneste, blevet udsat, så den først flytter til Næstved i 2018 i stedet for som planlagt i 2017. Det skaber usikkerhed lokalt.

Det er med god grund, hvis man spørger Jørgen Grønnegaard Christensen, der er ekspert i politik og offentlig forvaltning og professor emiritus ved Aarhus Universitet.

- Det er en type beslutning, der er nem at omgøre, så længe der ikke er taget nogle praktiske skridt, forklarer han til DR Sjælland.

Og mange ting kan ændre billedet, tilføjer professoren.

- For det første vil det koste penge, og beslutningen kan blive klemt i en snæver forhandlingssituation omkring Finansloven. For det andet, kan der ske politiske ting, som gør, at flertalsforholdene er anderledes, siger han.

- Og så er der en masse praktiske usikkerheder omkring tilvejebringelse af lokaler og at få organisationen på plads. Er det ikke sket, hænger beslutningen i en tynd tråd.

Det er sket før, at udflytningsplaner er blevet forpurret, fortæller professoren til DR Sjælland.

- For eksempel da Regeringen ville flytte Dansk Institut for Internationale Studier fra København til Aarhus. I forsommeren skabte det uro, og den beslutning måtte regeringen trække tilbage, fordi der ikke var flertal i Folketinget.

Planer om at bygge et nyt Rigsarkiv i Odense blev også skrinlagt, fordi der var voldsom modstand imod dem, tilføjer han.

           /ritzau/