Udlændingestyrelsens 400 arbejdspladser kan rykke til Næstved om få uger

400 ansatte i Udlændingestyrelsen er om få uger klar til at flytte til Sydsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er over fire år siden, den tidligere regering besluttede at rykke Udlændingestyrelsen og dermed 400 arbejdspladser fra Ryesgade på Østerbro i København til Næstved.

Flytningen har dog ladet vente på sig, for i første omgang skulle der bygges en ny, stor bygning klods op ad Næstved Station, og dernæst kom coronakrisen i vejen.

Efter planen skulle styrelsen og de knap 400 ansatte, der rykker med, have åbnet op for borgerekspeditioner den 14. april og holdt officiel indvielse med den traditionelle klipning af rødt bånd to dage senere. En regulær festdag i Næstved, hvor integrationsminister Mattias Tesfaye (S) blandt andet skulle deltage. 

Flytningen blev dog udskudt, fordi medarbejdere blev sendt hjem på grund af coronakrisen.  Men nu er der lys for enden af tunnelen, for fra 15. juni er styrelsen klar til at rykke ind i de nye lokaler, som ligger så centralt i Næstved, som man overhovedet kan komme.

- Uanset hvornår vi fysisk må komme på arbejde, tømmer vi fores lokaler (i København, red.) for fysiske ting her i juni, så vi er klar i Næstved fra 15. juni, hvis eller når vi må komme på arbejde, siger Niels Henrik Larsen, direktør i Udlændingestyrelsen, til P4 Sjælland.

 
  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Borgmester: Godt for Næstved

Om medarbejderne rent fysisk kan rykke ind på præcis denne dato, er fortsat usikkert. De offentligt ansatte i Region Sjælland og Region Hovedstaden har nemlig ikke fået lov at møde fysisk på arbejde endnu, men ventes at blive en del af genåbningens næste fase.

Uanset den præcise dato er Næstved Kommunes borgmester glad for snart at kunne byde de ansatte velkommen i det sydsjællandske.

- Det betyder rigtig meget, for det er jo hele styrelsen, der flytter. De medarbejdere, som ikke nødvendigvis vælger at bo her, vil jo også gå en tur op i byen og oser lidt, når de har fri eller skal holde pause, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) til TV2 ØST.

Han er overbevist om, at flere af dem vil falde pladask for byen. En masse, der slet ikke kender Næstved, vil få kendskab til byen og resten af Sydsjælland, mener borgmesteren.

- Derved bliver de forhåbentlig også en slags ambassadører, der taler byen op, når de kommer hjem til hovedstaden og snakker med deres venner og familie, siger den glade borgmester. 

VIDEO: TV2 ØST var med, da der i maj 2019 blev holdt rejsegilde for Udlændingestyrelsens nye hovedsæde i Næstved:

Flere hundrede statslige arbejdspladser kommer til Næstved til næste år, når Udlændingestyrelsen flytter fra København og ind i deres nye store nye domicil. I dag var der rejsegilde i de nye lokaler  - her var styrelsens medarbejdere inviteret med:

Udlændingestyrelsens opgaver