Udlændingestyrelsen rykker til Næstved - med 450 medarbejdere

I mandags rykkede Udlændingestyrelsen ind i sit nye hovedsæde i Næstved. Det blev i dag markeret med snoreklip, taler og rundvisning i det nye kontorhus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udlændingestyrelsen blev i dag indviet i Næstved. Dermed rykker 450 ansatte fra Ryesgade i København.

En af Styrelsens medarbejdere har fået væsentligt kortere til arbejde.

- Hvor heldig kan man blive, at ens arbejdsplads flytter til Næstved? Nu har jeg meget kort på arbejde. Jeg kan spassere hver dag på arbejde, siger Diana Bruce til TV2 ØST.

quote Mange medarbejdere vil nok overveje, om de gider den her transport

Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved

Borgmester håber på flere tilflyttere

Det var Udlændinge- og integrationsminister Mathias Tesfaye (S), der indviede styrelsens nye kontorhus på Farimagsvej i det centrale Næstved.

Udlændingestyrelsen er med sine 450 ansatte blandt de største arbejdspladser i aftalen om udflytning af statslige arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under billedet.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) håber, at udflytningen vil betyde flere tilflyttere til Næstved.
Borgmester Carsten Rasmussen (S) håber, at udflytningen vil betyde flere tilflyttere til Næstved. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Byens borgmester er da også begejstret for at få de mange nye medarbejdere til byen:

- Mange vil jo pendle, fordi de jo af gode grunde bruger andre steder end Næstved, men nu er Udlændingestyrelsen åbnet her, og nu ligger den her. Det vil sige, at mange medarbejdere nok også vil overveje, om de gider den her transport, eller om de hellere skulle finde noget hernede i området og bo i. Så jeg tror, det får rigtig stor betydning for Næstved, men også for hele området, siger Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved.

Har pendlet i 20 år til København fra Næstved

Det med at bo tæt på sit arbejde, skal man heller ikke lige undervurdere, mener Diana Bruce.

quote Jeg har normalt brugt 15 timer om ugen på transport og nu skal jeg ikke engang bruge en time

Diana Bruce

- Jeg har lige pludselig fået rigtig meget fritid. Jeg har normalt brugt 15 timer om ugen på transport og nu skal jeg ikke engang bruge en time, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Diana Bruce har pendlet i 20 år med tog og brugt mindst 15 timer om ugen på transport. Nu har hun kun fem minutters transport til jobbet.
Diana Bruce har pendlet i 20 år med tog og brugt mindst 15 timer om ugen på transport. Nu har hun kun fem minutters transport til jobbet. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

De sidste 20 år har hun pendlet på arbejde, men nu taget det kun fem minutter for hende at nå frem.

- Nu har jeg tid til at komme i haven, når jeg kommer hjem. Jeg kan nå en aftale i byen, og der er ikke nogen stressfaktor i forhold til at nå et tog, siger Diana Bruce.