Falsk hjemmehjælper stjal håndsprit og medicin

Politiet ser med stor alvor på, at personer udnytter coronasituationen til at snyde sig ind hos medborgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En yngre mand bankede onsdag ved 15-tiden på døren til en mand på knap 70 år, som bor på Tommerupvej i Næstved.

quote Den slags kriminalitet er helt uacceptabelt

Peter Compen, fungerende politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Under påskud af at være fra hjemmeplejen lykkedes det den unge mand at blive lukket ind. Her stjal vedkommende både piller og håndsprit, hvorefter han forsvandt fra stedet.

Samme dag bankede en mand på hos en kvinde i 40’erne på Nøddehegnet i Næstved.

Vedkommende henvendte sig her med en forklaring om at vedkommende skulle ind og teste for covid-19. Kvinden i huset blev dog mistænksom, og personen forduftede hurtigt igen.

Alvorlige hændelser

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har man ifølge fungerende politiinspektør, Peter Compen, ikke haft mange af den slags sager, men der bliver set på ugerningerne med stor alvor.

- Det er noget, vi lægger mange kræfter i at efterforske. Den slags kriminalitet er helt uacceptabelt, siger han og opfordrer alle, der måtte have selv den mindste idé om, hvem gerningspersonen kan være, til at ringe til 1-1-4.

Generelt opfordrer Peter Compen borgere til at være opmærksomme, hvis der bliver ringet uventet på døren, og uden man har en aftale om, at der skal komme nogen på besøg.

- Sundhedspersonale møder ikke bare uanmeldt op, og slet ikke for at teste for corona. Den slags går via ens egen læge, siger han.

Særligt corona-fokus

Politiet er i disse dage også meget opmærksomme på, at danskerne overholder de seneste stramninger af lovgivningen, som er indført for at mindske smitte med coronavirus.

- Politiet fører løbende tilsyn i alle dele af politikredsen.

I den forbindelse har politiet været rundt forskellige steder for at sætte informationsplakater op eller videregive dem til borgere, som selv kan sætte dem op relevante steder.

Ifølge TV2 har Rigspolitiet registreret 16 tilfælde af tyveri eller forsøg på tyveri relateret til corona. Derudover har man registreret 8 tilfælde af tricktyverier og 45 bedragerisager.