¨

Tyveknægte stjæler penge fra socialt udsatte

Foto: TV ØST

For anden gang på kun et par måneder har indbrudstyve stjålet ugens omsætning fra Kirkens Korshær. Pengene skulle gå til socialt udsatte.

For anden gang på kun et par måneder har Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Næstved været udsat for indbrud.

Af to omgange har indbrudstyve løbet med en hel uges omsætning - og det er noget, der piner Arne Nilsson, der er kasserer i forretningen.

- Dem, der gør sådan noget, kan ikke være det bekendt. Det er samfundets allerfattigste, som de tager fra. Vi arbejder jo vederlagsfrit her, siger han til TV ØST.

Brød pengeskab op

Ved det første indbrud havde indbrudstyvene medbragt borehammer og vinkelsliber, brød et pengeskab op, og stjal mere end 10.000 kroner. I denne omgang stjal tyvene simpelthen det nye pengeskab med en omsætning på knap 5.000 kroner. I begge tilfælde har der været tale om en uges omsætning i butikken.

Kirkens Korshær er en privat, social, folkekirkelig hjælpeorganisation, der hjælper samfundets udstødte grupper. Blandt andet indsatsen for at hjælpe hjemløse er i centrum for organisationens arbejde. Organisationen driver således herberger og forsorgshjem i fem danske byer, ligesom organisationen står bag 30 varmestuer i Danmark.

Fremover, så vil pengene fra genbrugsbutikken i Næstved dog ikke ligge i butikken udenfor åbningstiderne, siger Arne Nilsson.

- Vi vil fremover skiftes til at tage pengene med hjem. Det kan jo ikke være rigtigt, at tyveknægtene skal komme og rende med dem, siger han.

 

 

02:26 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App