¨

Tyvebande fældet med benspænd

Foto: TV ØST

6 unge mænd fra Santiago i Chile er dømt for at udgøre en tyvebande. Den ene af tyvene blev standset ved, at en kvinde spændte ben for ham.

Der blev i bogstaveligste forstand spændt ben for en ung mand fra Chile, da han tidligere på året forsøgte at stikke af fra politiet. Sammen med 5 andre chilenere er han netop blevet dømt for flere indbrud - blandt andet i Tappernøje.

Kun 2 dage i vinter nåede en ung chilener at opholde sig i Danmark, og han brugte ikke tiden på traditionel turisme. I stedet blev det til 8 indbrud i løbet af de 48 timer. Den 23-årige mand er en af de 6 chilenere, som er blevet dømt for at udgøre en tyvebande, der var kommet til Danmark udelukkende for at stjæle.

Fængsel op til 3 år og 6 måneder

Den 23-årige er idømt fængsel i 1 år og 6 måneder ved Retten i Lyngby, der har taget stilling til hans aktiviteter i Kastrup, Birkerød, Hvidovre og Hellerup. Mændene i gruppen er alle i begyndelsen af 20'erne, og 3 er idømt fængsel i 3 år og 6 måneder.

- De er alle fra Santiago i Chile. De fleste fløj til Spanien eller Frankrig, hvorfra de tog videre til Danmark, fortæller Kenn Jørgensen, senioranklager ved Nordsjællands Politi.

Heldigt sammentræf på posthuset

Langsomt fik efterforskerne opsnuset, at en ukendt gruppe tyveknægte formentlig sendte stjålne telefoner, smykker og andre ting med pakkepost til Chile. En dag i februar stod betjente på et posthus i København og talte med en ansat om forsendelserne.

Under samtalen nikkede hun over mod et par kunder, der i det samme var ved at købe papkasser. Det var dem. Efter dette held i efterforskningen skyggede betjentene kunderne til en lejlighed nær Mozarts Plads i København. Betjentene ventede på forstærkning, men et par af de mistænkte stak af.

Spinkel kvinde spændte ben

Og her var det, at en spinkel kvinde trådte hjælpende til. Hun spændte ben for en af de flygtende chilenere, mens betjente var i hælene på ham.

Det viste sig, at lejligheden bugnede af stjålne sager, og ved hjælp af dna-spor fra gerningssteder har politiet forsøgt at fastslå den periode, som de unge gæstede Danmark i. Sagen har drejet sig om 51 indbrud i blandt andet Hellerup, Vanløse, Birkerød og Tappernøje mistede folk smykker, bærbare computere, kameraer og andre ting.

5 af dommene ankes ikke

Som nævnt var 3 mænd i gruppen mere aktive end de øvrige. Christian Belisario Venegas Vidal, Gabriel Alejandro Ferreira Alarcon og Peter Bianco Ballesteros Tapia er hver idømt fængsel i 3 år og 6 måneder.

Desuden er 2 andre - Antonio de Jesus Ceballos Manqui og Diego Miranda Milla - hver idømt 2 år og 8 måneder.

Forsvarerne for 5 af de dømte oplyser tirsdag til Ritzau, at de har besluttet ikke at anke til Østre Landsret.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App