Tyv stak af med 921 liter diesel

Onsdag morgen blev en 26-årig mand tilbageholdt af politiet for at have stjålet dieselolie fra en Statoil på Sydmotorvejen til en samlet værdi af 10.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 26-årig mand blev tirsdag morgen klokken 9.55 anholdt, efter at han – kort forinden – var forsvundet med 921 liter diesel fra en Statoil-butik på Sydmotorvejen ved Tappernøje uden at betale.

Under tyveriet benyttede manden en palletank, som han opvarede i bagagerummet på en varevogn, mens han fyldte op.

Det oplyser vagthavende fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Søren Østervig, til TV2 ØST.

Efterlod oliespor på kørebanen

Det var en bilist på Sydmotorvejen, der tog kontakt til politiet, da vedkommende bemærkede, at den 26-årige under sin flugt efterlod oliespor på kørebanen.

En patrulje skyndte sig herefter til området, hvor de traf manden, der holdt parkeret i varevognen på Erhvervsvej i Bårse.

Sigtet for yderligere 7 tilfælde af dieseltyveri

Den 26-årige blev efterfølgende sigtet for tyveri af diesel og transport af farlig gods. Da han ikke var i besiddelse af et kørekort, blev han desuden sigtet for kørsel uden førerret, ligesom betjentene beslaglagde den anvendte varevogn.

Manden blev desuden taget med til politistationen i Næstved, og under afhøringen blev han sigtet for yderligere 7 tilfælde af dieseltyveri fra forskellige tankstationer i Køge og Næstved, for tyveri af nummerplader, 9 tilfælde af kørsel uden førerret og flere andre færdselslovsovertrædelser.

Politiet forventer, at han vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag.