Tvillinger med talent for trommer

Der er et højlydt regionalt islæt med i underholdningsprogrammet "Danmark har talent", som ruller over skærmen på TV 2 i disse uger. Et tvillingepar fra Næstved har nemlig store drømme om at tromme sig til succes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For Yaser og Mohammed Shaker fra Næstved er der ikke den genstand, som ikke kan bruges til tromme på.

- Sofaer, radiatorer og endda asfalt. Man kan spille på alt, der kan give en lyd, lyder det fra tvillingeparret, der stammer fra Irak.

Lige siden de var små drenge har de hamret og banket på alt muligt. Men først da de kom til Danmark i 2002, blev trommeriet til mere end bare sjov.

- Her var det nemmere at få fat i instrumenter, og det tog for alvor fart, da vi lavede vores egne trommer i en sløjdtime i 6. klasse, husker Mohammed Shaker.

Nu øver de stort set hver dag i et lille lokale i Næstved, og deres trommetalent kan hele landet i disse uger opleve på TV 2, hvor "Shaker Brothers", som de kalder sig, er med i underholdningsprogrammet "Danmark har talent".

Tvillingerne er videre fra den indledende audition og satser nu på at gå videre til de store liveshows.

- Det er vores store drøm at komme til at leve af musikken. Og det her er vores gyldne chance. Vi har fået blod på tanden og håber selvfølgelig på at kunne gå hele vejen, lyder det fra de 26-årige trommetalenter, der til daglig begge er pædagogstuderende.

På lørdag klokken 20 blænder TV 2 igen op for "Danmark har talent".

Her bliver det afgjort om brødreparret fra Næstved går videre til de afgørende runder.