Tusindvis af hestefolk vrede på hesteavler

Et stort antal hestevenner har samlet sig i en Facebook-gruppe for at få stoppet en avler fra Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En hesteavler fra Næstved har gjort mange tusinder af hestefolk vrede.
De mener, at han i årevis har vanrøgtet sine dyr.

I en Facebook-gruppe støtter mere end ti tusind medlemmer op om at få stoppet manden. Her har de lagt billeder ud af heste, som har været på Tom Jacobsens gård.

- Jeg er forundret over, at det kan foregå i så mange år, og jeg vil gerne oplyse om ham. Mit mål er bare, at han skal behandle sine heste ordentligt, lyder det fra Charlotte Hansen, der har stiftet gruppen.

Se indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:video_mangler:090721_hest.flv]

Hun var for nogle år tilbage ansat på gården. Og allerede dengang var der store problemer, mener hun:

- Der var mange tynde heste, og der var mange føl, der ikke overlevede, fordi hoppen simpelthen var alt for tynd, lyder hendes beretning om stedet.

Også en tidligere rytter på gården bakker op om kritikken:

- Problemet er, at hestene ikke bliver fodret, de kommer ikke til dyrlæge, de får ikke ordnet hove, og ejeren er slet ikke til at tale med, fortæller Signe Dick-Nielsen.

Politiet fik for nyligt en anmeldelse om en udmagret hest derude, men fandt ingen grund til at foretage sig yderligere.

- Hvis der kommer en konkret anmeldelse igen, så tager vi det selvfølgelig alvorligt, fastslår Arne Bech Holdensen fra politiet i Næstved.

Tom Jacobsen ønskede ikke at medvirke i dag, men fortæller til TV2 ØST, at han føler sig udsat for en personlig hetz. Ejeren af hesten, der blev anmeldt til politiet, Winnie Nielsen, mener tilsvarende, at der er tale om en heksejagt:

- Jeg kan slet ikke genkende de anklager, og jeg ved overhovedet ikke, hvor de beskyldninger stammer fra. I de år, jeg har været herude, har der aldrig været problemer, fortæller hun i dag.

Hestene er lige nu på sommergræs. Men pigerne vil holde et vågent øje til vinter, når de skal i stald igen:

- Jeg tror, vi skal se hen på vinteren, og så må vi køre en tur derud igen. Så kan vi lægge endnu flere beviser frem, lyder det fra Signe Dick-Nielsen.