Trusler og afpresning: Ville stemple mænd som pædofile

En mand fra Sydsjælland sidder i næste uge for retten tiltalt for at have forsøgt at presse penge ud af tre mænd. Midlet var blandt andet rygter om pædofili.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Du skylder penge, og det haster"

Sådan lød beskeden i et brev fra den sydsjællandske mand, der onsdag sidder på anklagebænken i Retten i Næstved.

Mange lignende breve skulle han ifølge tiltalen have sendt til tre forskellige personer. Målet var at få dem til hver især at betale flere hundrede tusinde kroner til ham.

Måden, hvorpå den tiltalte forsøgte at få de tre til at betale, var blandt andet med trusler om vold og om, at han ville sprede rygter om dem i deres lokalområde.

- Dit livs mareridt starter nu. Du kan kun forhindre det ved at betale, var meldingen blandt andet.

Han fortalte i flere breve til mændene, at han ville forfatte yderligere breve til eksempelvis naboer, hvori han blandt andet ville fortælle dem, at de pågældende mænd var pædofile.

- Husk at oplysninger og rygter om pædofili ikke kan slettes. Det er, hvad der vil ske, hvis du ikke betaler det, du skylder, skrev han blandt andet.

I enkelte tilfælde blev der også gjort alvor af truslen. Han sendte 30 breve, hvor han udgav sig for at være manden, han ville have til at betale. Og med den pågældende som afsender beskrev han, at han havde en dom for voldtægt af en 11-årig pige.

Men det var ikke kun pædofilirygter, der ifølge tiltalen var afpresningsmetoden. Han beskrev for to af mændene, at han i deres navn ville fremsende stærkt fornærmende breve til muslimske borgere - dette ifølge tiltalen for at mændene skulle frygte repressalier mod dem.

Her blev der også gjort alvor af truslen, da 111 familier på Motalavej-kvarteret i Korsør skulle modtage breve om, at de blandt andet "skulle rejse hjem og forsvinde ud af Danmark" med en af mændene skrevet på som afsender. Disse breve nåede dog aldrig ud til modtagerne, da de blev fanget i postsystemet, inden de nåede frem.

Sagen starter for retten i Næstved den 23. september og fortsætter tre dage frem.