Troldefestivalen i Næstved vist på TV i hele verden

Stor international mediedækning af Troldefestivalen i Næstved

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Billeder fra Næstveds årlige troldefestival, hvor Slattenpatten og Fladså er hovedpersonerne, har gået verden rundt.

Tv-stationer i hele USA, Europa og Kina har vist billederne af troldeudklædte børn og vokne, samt af den imponerende 3D-grafik, som blev brugt til at fortælle historier under festivalen.

Slattenpatten på engelsk

En tv-vært fra CBS i Greenville-Spartanburg i USA kaldte for eksempel lysshowet for high tech trolling, og i et indslag fra Madison i Wisconsin har værterne svært ved at holde grinene tilbage, da de skal forklare hvad Slattenpatten betyder.

- Vi ved faktisk ikke præcist, hvor mange TV stationer, der valgte at bringe nyheden. Men vi kan i hvert fald se, historien om trolden er formidlet på både fransk, spansk, italiensk og litauisk bare ved en almindelig google søgning, siger Malene Schrøder, Event- og Udviklingschef i VisitSydsjælland-Møn.

Klippene med troldene er ifølge Anders Garde Kongshaug, der står bag udbredelsen af billederne, blandt andet sendt ud af nyhedsbureauerne Reuters og AP, der tilsammen leverer billeder til mere end 2.000 tv-stationer verden over.

- Klippene fra Næstved er udsendt som en slags pressemeddelelse på video – og det er rigtig mange medier hoppet på. Det har også tidligere givet stor succes, siger han.

God reklame for området

Han har talt minimum 47 tv-stationer i USA, der har bragt historien om troldefestivalen. Og hos VisitSydsjælland-Møn er de naturligvis begejstrede over reklameværdien i den store udbredelse af billederne og historien om festivalen.

- Det er alt sammen en del af at fortælle den gode historie om Næstved og Danmark. På en måde kan man sige, at Næstved denne gang har bidraget til at få Danmark på verdenskortet, siger Malene Schrøder.