Troldefestival aflyst i 2017 på grund af pengemangel

2017 er et hårdt år at være trold i. Troldefestivalen i Næstved er nemlig aflyst på grund af mangel på penge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er altid ærgerligt at stoppe noget, som fungerer. 

Sådan lyder ordene fra John Nørbjerg, bestyrelsesmedlem i Foreningen Troldefestivalen i Næstved. 

quote Nu har vi valgt at sætte den på pause og se, hvordan vi kan genoplive troldefestivalen

John Nørbjerg, bestyrelsesmedlem i Foreningen Troldefestivalen

For den ellers populære troldefestival mangler penge. Og så må man stoppe, mens legen er god, lyder det fra John Nørbjerg. 

- Nu har vi valgt at sætte den på pause og se, hvordan vi kan genoplive troldefestivalen. Måske i en ny form, måske på en ny måde. Økonomien og de arbejdsmæssige ressourcer skal være der - vi vil gerne lave det ordentligt. 

Ny og svær beslutning

Det bliver ikke et permanent farvel for troldefestivalen. Men hvad et års tænkepause skal bruges på, er endnu for tidligt at sige, lyder det fra John Nørbjerg. 

- Men vi skal mødes og finde ud af, hvordan vi kan få en troldefestival op at køre igen. Og hvordan kan vi køre videre på den bølge og gode steminng, der var, og den store opbakning, der trods alt har været. 

quote Selvfølgelig risikerer man at gå et skridt tilbage

John Nørbjerg, bestyrelsesmedlem i Foreningen Troldefestivalen

Et år uden trolde, kan risikere at blive året, hvor danskerne glemmer de uskønne væsner. Eller hvad? 

- Selvfølgelig risikerer man at gå et skridt tilbage, og det er da også derfor, vi skal tænke os om, siger John Nørbjerg. 

- Men det er heller ikke nogen skade at stoppe, mens legen er god og så prøve at få noget godt op at stå igen, i stedet for at lave et halvdårligt projekt. 

For dårlige til at samle penge ind? 

quote Jeg synes, vi har været rigtig dygtige til at samle de penge, der skal til

John Nørbjerg, bestyrelsesmedlem i Foreningen Troldefestivalen

Troldefestivalen er blevet afholdt tre gange - første gang i 2014. Det har krævet en del penge, da det er en festival uden indtægter, fordi det er gratis at være med til den. 

- Jeg synes, vi har været rigtig dygtige til at samle de penge, der skal til. Men vi er også klar over, at der er mange andre, der samler penge ind. Og vi er også klar over, at det kræver et stort benarbejde, og der har vi så valgt at sige, at vi har brug for nogle flere til at hjælpe os med at samle penge ind, siger John Nørbjerg.

Bliver der troldefestival igen? 

- Jeg vil ikke give nogen løfter, men det tror jeg da, der gør. 

I oktober sendte TV ØST live på Facebook fra det store lysshow under troldefestivalen. Herunder kan du se, hvordan det gik for sig: