Tricktyveri i Næstved - politiet advarer mod at give kortoplysninger væk over telefonen

Tirsdag har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtaget fire anmeldelser om banksvindel i og omkring Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere i Næstved Kommune oplevede tirsdag at blive udsat for tricktyveri, hvor en person udgav sig for at være fra bankerne Nordea og Danske Bank med navnet Emil Frandsen. 

Tricktyven fortalte, at han ringede i forbindelse med et sikkerhedstjek, og at det var nødvendigt at sikre borgeres dankort og tilhørende personlige koder, da der formentlig var et misbrug i gang fra udlandet.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er der kommet fire anmeldelser tirsdag eftermiddag og aften fra fire kvinder.

- Primært ældre borgere er blevet ringet op af nogle, der udgiver sig for at være fra banken og lokker lidt oplysninger ud af dem og aftaler så med dem, at man kommer og afhenter deres kreditkort med alle mulige påskud om sikkerhedsbrister, og at de er blevet hacket og det ene og det andet, siger vagtchef i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Michael Skræddergaard.

Efter at have afhentet kreditkortene har tricktyven skyndt sig at hæve kontanter fra forskellige hæveautomater.

Klar opfordring fra politiet

Ovenpå de fire anmeldelser kommer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi med en klar opfordring.

- Personfølsomme oplysninger og koder til NemID og MitID og så videre, det må man aldrig oplyse over telefonen til nogen. Der er ingen banker, der vil ringe og bede om at få de oplysninger over telefonen, siger Michael Skræddergaard.

- Og så skal man selvfølgelig aldrig udlevere sine kreditkort til nogen, lige meget hvem der står ved døren og siger, hvor de er fra.

Politiet anbefaler, at man kontakter sin bank eller ringer til politiet på 114, hvis man modtager mistænkelige opkald eller har spørgsmål.


Nyhedsoverblik