Tre sorte sække med blodigt kød dumpet i å

En kanosejler har gjort et ubehageligt fund i Susåen: Tre sorte sække fyldt med blodigt kød fra hjorte og vildsvin.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et hoved fra et vildsvin, komplet med hud og hår. Og mange ben og knogler fra hjorte, hvoraf én var mærket med ’marts 08’.

Det var mandag overraskelsen til Per Henrik Niemann fra Sorø, da han kiggede ned i tre sorte sække, der var blevet smidt i Susåen ved Glumsø.

- De tre sorte sække stod fast på bunden under en vejbro ved Glumsø. De var tilsyneladende blevet smidt i åen fra broen – og jeg troede egentlig, at de var fyldt med almindeligt affald, fortæller Per Henrik Niemann til TV ØST.

Han driver kanoudlejningsfirmaet Broby Kanoudlejning, og besluttede sig for at tjekke, om han kunne løse problemet på stedet.

- Poserne var meget tunge, tungere end hvis de var fyldt med vand. Og da jeg prøvede at løfte en dem, så væltede det ud med blodigt vand og dyreben, fortæller Per Henrik Niemann.

Han genkendte flere typer vildt, og har selv en mistanke om, at der er tale om en jæger, der har dumpet lager af gammelt kød i åen.

- Jeg synes, at det er noget svineri. Der må være andre måder at komme af med sådan noget affald på. Om ikke andet kunne man vel stille det ved en affaldscontainer et offentligt sted i stedet, i stedet for at dumpe det i naturen, siger han.

Per Henrik Niemann kontaktede politiet om sit fund, men sagen er nu blevet overdraget til Næstved Kommune, hvor en medarbejder fra Vej og Park angiveligt vil hente affaldet.