Tre mænd dømt for trusler med grensaks og kamphunde

Retten i Næstved har fundet tre mænd skyldige i vold, trusler og afpresning mod en 43-årig mand, som de blandt andet truede med en grensaks og nogle kamphunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag faldt der dom i en sag om vold, trusler og afpresning. Tre mænd er idømt henholdsvis et år, fire måneder og fire måneder i fængsel, skriver Sjællandske.

27. juli i år opsøgte de en 43-årig mand på en adresse i Næstved, hvor han blev beordret ud i en bil.

De tre mænd og offeret kørte ud til den ene dømtes værksted, hvor de udsatte ham for vold og blandt andet forsøgte at presse ham til at udlevere registreringsattesten til en bil, som en af de tiltalte tidligere havde solgt til ham, ligesom han ville have ham til at udbetale 15.000 kroner, som han mente, han skyldte ham.

'Hver finger er 500 kroner værd'

De tiltalte sagde også til to kamphunde 'puds, puds', ligesom de tog en grensaks frem og lagde offerets fingre ind mellem bladene, mens de sagde 'hver finger er 500 kroner værd'. Udover det truede de ham med, at de ville grave en grav til ham, hvorfra han kunne kigge på, at de 'slog hans børn ihjel' og 'gennemkneppede hans kone'.

De tre tiltalte er henholdsvis 22, 23 og 47 år. Den 23-årige fik den hårdeste straf, fordi han har flere andre domme på samvittigheden og kune havde været løsladt fra sidste dom i to måneder, da han blev anholdt igen. Han fik et års fængsel, mens de to medskyldige altså fik fire måneder hver.

Den 47-årige har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. De to andre modtog den.