Transportminister skal klippe strikkedamers røde snor over

Fire kvinder arbejder på højtryk for at færdiggøre den snor, der skal klippes over ved åbningen af Glumsø Station. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er en spændende opgave at få. Også selvom det bare skal klippes i stykker. 

Sådan siger Marianne Valbjørn fra Glumsø, der sammen med tre andre strikkedamer de seneste dage har arbejdet på højtryk for at få færdiggjort den særlige snor, der skal skal klippes over, når den nye Glumsø Station skal indvies den 30. november. 

Det kommer til at foregå virtuelt, og transportminister Benny Engelbrecht vil klippe snoren over på sit kontor og sende en videohilsen.

quote Vi stak hovederne sammen og lavede en plan

Marianne Valbjørn, Glumsø

Den nye station skal ligger omkring 200 meter syd for den nuværende, og selvom indvielsen på grund af faren for coronasmitte ikke bliver, som lokalsamfundet ønskede, så er en indvielse en indvielse og betyder meget. 

- Lokalrådet spurgte os, om vi ville lave en snor til indvielsen. Det, synes vi, var et sjovt projekt, så vi stak hovederne sammen og lavede en plan, forklarer Marianne Valbjørn.

Fyldt med symboler

De fire kvinder fra Glumsø er gået til opgaven efter alle kunstens regler, og de mener, at det er vigtigt at fortælle en historie med snoren.

Snoren er kunstfærdigt udformet af rødt og hvidt garn, og har fået påsyet to tog på midten og blå sløjfer. 

- Den røde farve er snoren, den hvide er skinnerne. Og sløjferne er blå for at symbolisere Glumsø Sø, fortæller hun. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser snoren ud - indtil videre. Den skal være færdig før den 30. november, hvor stationen indvies virtuelt. Sløjfer og tog er broderier, mens selve snoren er strikket.
Sådan ser snoren ud - indtil videre. Den skal være færdig før den 30. november, hvor stationen indvies virtuelt. Sløjfer og tog er broderier, mens selve snoren er strikket.

Hun er stolt over at kunne bidrage til indvielsen. 

- Glumsø er kendt for vores foreninger og vores store indsats i frivilligt arbejde. Vi synes, at det er en ære at få lov til at strikke noget, der skal bruges til at indvie stationen, siger hun. 

Indvielsen i Glumsø finder sted mandag den 30. november i virtuel version, hvor der vises en videohilsen fra transportminister Benny Engelbrecht (S). På videoen klipper ministeren snoren over.