Træt af pendlerlivet: Heunicke forlader Næstved

Den tidligere transportminister Magnus Heunicke (S) sætter nu huset til salg og rykker med sin familie tættere på København.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er de skæve arbejdstider og lange arbejdsdage, som nu har fået Magnus Heunicke og hans hustru til at meddele, at de flytter fra Næstved og ind mod byen. Hvor parret og deres to piger skal bo, er endnu ikke afklaret, men det skal i hvert fald være tættere på hovedstaden, hvor både Heunicke og hans kone arbejder.

Det fortæller politikeren på sin Facebook-profil. 

 - Livet kan også være hårdt i en familie, hvor både mor og far pendler 3 timer hver dag - til job med meget skiftende arbejdstid og mange aftenmøder, skriver han. 

Beslutningen kommer kun ét år efter Magnus Heunickes rekordvalg, hvor 10.957 vælgere i Næstved satte deres kryds ud for toppolitikerens navn.

- Jeg har pendlet i 9 år, og jeg har personligt fundet en god rytme i toget, hvor jeg kan sidde og arbejde. De sidste år har min hustru Nina også pendlet til København, og de gange, vi har kunnet tage toget sammen, har vi nydt at kunne følges. Men omkostningerne har været for store for vores familie. For vores børn.

Magnus Heunicke flyttede til Sydsjælland i 2003, hvor han blev folketingskandidat i Næstved-kredsen. Han har repræsenteret kredsen siden 2005, og det vil han fortsætte med, lyder det.

- Jeg er Næstved-dreng, og er stolt af at kæmpe for Næstved. Det vil jeg fortsætte med. Jeg elsker Næstved, og jeg tror folk forstår vores beslutning, siger politikeren til Sjællandske.

Magnus Heunicke er gift med Nina Groés, der er direktør for Kvinfo og sammen har de døtrene Rakel og Ella.