Togrejsende trodser rygeforbud på stationer

En stikprøveundersøgelse foretaget af Kræftens Bekæmpelse viser, at flere togrejsende er ligeglade med, at det er forbudt at ryge på stationerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Togpassagerer blæser på rygeforbuddet på stationerne. Det viser en stikprøveundersøgelse foretaget af Kræftens Bekæmpelse, skriver Sjællandske.

Kræftens Bekæmpelse var for nogle uger siden ude på togstationerne i Næstved, Nykøbing Falster, Roskilde og Køge, og på en time på en helt almindelig tirsdag tog de i alt 108 personer i at ryge på perronerne, selv om det nu har været forbudt siden juli sidste år.

- Det er jo ingen videnskabelig undesøgelse. Men det bekræfter det, vi ser og hører. Nemlig at mange stadig ryger på perronerne. Men samtidig har vores undersøgelse også vist, at DSB's uniformerede personale ikke griber ind, som de bør gøre ifølge reglerne ifølge DSB's egne retningslinjer, siger Lisbeth Østergaard fra Kræftens Bekæmpelses afdeling på Sjælland.

Hos DSB fortæller Leif Fabrin, der er forretningschef, at deres opfattelse er, at der nu er færre rygere på stationerne, end da rygeforbuddet trådte i kraft. Han fortæller også, at de har valgt ikke at bortvise rygerne, men blot henstille til, at rygning ikke er tilladt.

Kræftens Bekæmpelse har nu sendt et brev til DSB, hvor organisationen spørger, hvordan DSB har tænkt sig at håndhæve reglerne.

Her kan du se Kræftens Bekæmpelses undersøgelse:

Station          Tid                            Antal personale           Antal rygere

                                                   som ikke håndhævede

                                                           forbuddet                 

Roskilde        Kl. 08:20-09:20                  2                           15

Næstved       Kl. 10:35-11:35                   3                            11

Nykøbing F.  Kl. 12:10-13:10                  3                            24

Køge             Kl.  15:25-16:25                 2                            58

Togstation_rygning.jpg
Foto: TV ØST