Tiltale: Far vanrøgtede og mishandlede døtre i årevis

Far er dømt for vold mod sin hustru. Nu begynder straffesag om mishandling og vanrøgt af tre døtre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gennem 10 år mishandlede en 39-årig mand sin hustru ved blandt andet at piske hende med ledninger og rive stykker af hendes år af. Det kostede ham i foråret en dom i Østre Landsret på et års fængsel, og nu er manden hovedperson i en ny sag.

Denne gang handler det om vanrøgt og voldelig mishandling af de tre døtre, som manden har med den kvinde, som han i en årrække mishandlede.

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har rejst tiltale mod manden, og sagen skal behandles ved Retten i Næstved i slutningen af september. Volden mod de tre døtre, der er født i årene fra 2005 til 2008, er ifølge anklageskriftet stået på gennem en periode på godt seks år fra juli 2007 til september 2013.

Anklageskriftet beskriver i uhyggelige detaljer, hvordan den 39-årige far efter anklagemyndighedens opfattelse gang på gang er gået amok på pigerne. Blandt andet beskrives en episode fra 2009, hvor to af pigerne, som dengang var cirka to og fire år gamle, legede på en hoppebold. Legen endte med, at pigerne slog sig og begyndte at græde. Det fik angiveligt faren til at give den ene pige flere lussinger.

Anklageskriftet beskriver også, hvordan manden i en situation ved familiens spisebord greb sin fireårige datter om halsen og løftede eller trak hende ned på gulvet, fordi hun ikke ville spise.

Ifølge anklagemyndigheden er volden hovedsageligt foregået på forskellige adresser i Næstved, hvor familien har boet gennem årene. Men også på indkøbsture til Bilka og H & M har faren angiveligt været voldelig over for døtrene. Anklagemyndigheden mener, at faren med sin gentagne vold har skabt så megen utryghed og angst hos pigerne, at der ud over vold er tale om vanrøgt.

Det fremgår desuden af anklageskriftet, at faren flere gange har forhindret moren i at komme døtrene til undsætning, når den formodede vold fandt sted.

Sagen mod den 39-årig begynder 23. september ved Retten i Næstved.

/ritzau/