Tiltale: Advokat skabte falsk bevis i mordsag

En advokat og hans kæreste sidder onsdag for retten i Næstved. De er tiltalt for at have fabrikeret et bevis i storstilet mordsag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En advokat sidder i dag selv på anklagebænken i Retten i Næstved. Sammen med sin kæreste er han tiltalt for at have fremstillet falske beviser i sagen om drabet på Henrik Hauberg Madsen.

Henrik Haugberg Madsen er ikke set siden 2010, hvor han opholdt sig i en feriehytte på Enø. To mænd er blevet dømt for at stå bag drabet på ham. Liget er dog aldrig fundet.

Skrev falsk postkort

Advokaten er tiltalt for at have lavet et falsk postkort, der skulle få det til at se ud som om, at Henrik Haugberg Madsen stadig var i live. Brevet blev sendt, mens ankesagen mod de to mænd var for landsretten i 2013.

De to mænd, der er blevet dømt for at have dræbt Haugberg Madsen og for at skaffe liget af vejen fik hver henholdsvs 13 og 15 års fængsel for forbrydelsen.

Den ene dømte, Bo Madsen, var Haugberg Madsens tidligere samlever. Han fastholdt under retssagen, at Haugberg Madsen stadig var i live.

Ifølge tiltalen skulle advokat, der er ven med den dømte, have fabrikeret postkortet i et forsøg på at bevise den påstand.

Kortet blev sendt til en af de dømte

Postkortet blev sendt til den tidligere samlever, mens han var fængslet. Det blev afsendt i maj 2013 - tre år efter hans forsvinding.

I brevet stod der:

Lige en hilsen fra St. Paul de Vence, hvor jeg bor en gang imellem, når jeg ikke er i Spanien.

Kortet var underskrevet Henrik Haugberg Madsen

Men ifølge anklagerne var kortet falskt. Det er nemlig fundet DNA fra kæresten til Bo Madsens advokat-ven på kortet.

Desuden har politiet fundet et foto af postkortet på advokatvennens mobiltelefon - inden der blev sat frimærke på

Drabsdømt skal vidne

Under retssagen mod advokaten og hans kæreste kommer også en af dømte for drabet på Henrik Haugborg Madsen til at skulle afgive forklaring.

Det er Claus Stockholm Larsen, som lige nu afsoner 15 år for sin rolle i drabet, der vil skulle vidne.

Nægter sig skyldige

Advokaten og kæresten nægter sig ifølge Ekstra Bladet skyldige i at fabrikere beviser.

Den tiltalte mener selv, at han sidder på tiltalebænken, fordi han i  avisen har kritiseret politiet for at gennemføre en drabssag uden DNA og uden lig. 

Han erkender dog samtidig, at han har set det pågældende postkort. Det skete ifølge den tiltalte, da han sad til en frokost i Vence i Sydfrankrig sammen med fem andre - heriblandt hans kæreste. 

Ifølge advokaten ved han ikke, hvem der havde forfattet brevet. Han tog det blot som en morsomhed, som han ikke regnede med skulle sendes. 

Advokatens kærestes DNA er fundet på blevet, og hun er tiltalt for at have sat frimærket på. Hun forklarer, at hun ikke kan huske det - men at det ikke er umuligt, at hun har gjort det for at være hjælpsom.

Derudover husker hun ikke meget fra frokosten i Sydfrankring. 

Kæresten er ydermere tiltalt for ulovlig korrespondance med den dømte Bo Madsen. 

På under to måneder udvekslede de 133 sms'er og 71 opkald via en mobiltelefon, han uretmæssigt havde hos sig i cellen. 

Der falder efter planen dom i sagen onsdag.

 

Om sagen