Tiltale: Advokat fremstillede falsk bevis i drabssag

Under drabssag sendte advokat falsk postkort fra afdød mand i Sydfrankrig, hævder anklagemyndigheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En advokat er blevet tiltalt for at fabrikere et falsk bevis i en meget omtalt drabssag fra Næstved.

Sagen har været behandlet øverst oppe i anklagemyndigheden, hvor Rigsadvokaten har besluttet at rejse tiltale.

Advokaten beskyldes for at have sendt et postkort fra Sydfrankrig til en varetægtsfængslet mand i Vestre Fængsel.

Tilsyneladende var postkortet skrevet af Henrik Haugberg Madsen, som var meldt forsvundet, og som ifølge politiet var blevet dræbt i en feriehytte ved Karrebæksminde.

Afsendelsen kunne så tvivl om, hvorvidt Madsen faktisk var død, er det tidligere kommet frem, men anklagemyndigheden hævder altså, at afsenderen var advokaten, der er tiltalt for bevisforvanskning og for dokumentfalsk.

- Det er en højst usædvanlig sag, siger specialanklager Anja Liin fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Anklagemyndigheden vil have advokaten frakendt retten til at virke som advokat. Desuden er der påstand om frihedsstraf.

Den tiltalte nægter sig skyldig. Han er beskyttet af navneforbud. Da Ritzau mandag ringer til ham, ønsker han ikke at udtale sig.

Sigtelsen mod ham blev rejst tilbage i 2013, men først for nylig har anklagemyndigheden besluttet at rejse tiltalen.

"Lige en hilsen fra St. Paul de Vence, hvor jeg bor en gang imellem, når jeg ikke er i Spanien," stod der blandt andet på postkortet.

Postkortet blev afsendt, efter at Retten i Næstved havde fundet to mænd skyldige i drabet på Henrik Haugberg Madsen. Politiet fik blandt andet undersøgt kortet for dna-spor. Drabssagen var speciel, fordi der ikke var tekniske beviser, men udelukkende indicier.

Mændene nægtede sig skyldige, men også Østre Landsret fandt dem skyldige. Bo Madsen og Claus Stokholm Larsen blev sidste år idømt fængsel i henholdsvis 13 og 15 år.

Forbrydelsen skete i november 2010. Offeret blev skudt med en revolver, hvorefter liget blev kørt væk i en varebil. Liget er aldrig fundet.

Stokholm Larsen begik drabet for at tjene penge, fastslog landsretten. Bo Madsen forærede ham flere ejendomme som betaling for likvideringen.

Sagen mod advokaten er blevet sendt til Retten i Næstved. Her har man endnu ikke besluttet, hvornår retsmødet skal afholdes.

/ritzau/