Tilgroet herregårdshave kan koste fyringer

Det hele startede med ukrudt i Rønnebæksholms herregårdshave, og nu ser det ud til, at det kan komme til at koste én eller flere topchefer i Næstved Kommune jobbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Helge Adam Møller (K), der er byrådsmedlem i Næstved Kommune, har skrevet et brev til borgmester Carsten Rasmussen (Soc.Dem), hvori han kæver, at der kommer en redegørelse om hele hændelsesforløbet om herregårdshaven. Det skriver Sjællandske.

I starten af maj droppede politikere i Næstved Kommune herregårdshaven som aktiveringsprojekt, fordi de havde fået at vide af forvaltningen, at gartneren havde valgt at gå på pension, og derfor var der tvivl om, hvorvidt projektet kunne fortsætte. Men sandheden viste sig at være en helt anden. Gartneren, Keld Kryger, var nemlig blevet fyret.

Det får nu flere politikere til at føle sig ført bag lyset, og de har nu mistet tilliden til forvaltningen. Derfor skal borgmesteren stå skoleret, når Økonomiudvalget mødes nu på tirsdag.

Hvis det viser sig at være en bevidst løgn, så lægger Helge Adam Møller (K) ikke skjul på, at han mener, at der skal koste hoveder.

- Hvis det er bevidst, så må det få konsekvenser, siger han til Sjællandske.

Skjulte detaljer     

Tilbage i marts forlod Keld Kryger sit job som gartner i herregårdshaven. Siden han forlod stillingen har haven været efterladt til sig selv; græsset har fået lov til at gro, og mælkebøtter lever i bedste velgående.

Det var Sjællandske, der kunne afsløre, at gartneren ikke var gået frivilligt. Derfor er der nu kommet pres på forvaltningen.

Det er ikke kun Helge Adam Møller (K), der forlanger en redegørelse; også Anne Brix (K) fra Beskæftigelsesudvalget mener, det er problematisk, hvis de ikke har fået alle detaljer at vide.

- Det er utilfredsstilende, at vi præsenteres for ufyldestgørende oplysninger, siger hun til Sjællandske.

Hun håber på, at de kan finde en løsning, så haven kan bestå.

En dronning værdig

Det er ikke mange år siden H.M. Dronning Margrethe vandrede rundt blandt rosenbuske og krydderurter, da hun besøgte herregårdshaven tilbage i 2012.

Siden da er interessen for haven faldet, skriver Sjællandske. Haven har ellers været en del af et kommunalt beskæftigelsesprojekt, men udvalget har nærmest ladet haven passe sig selv, og nu hvor gartneren er blevet fyret, har mælkebøtter taget over.