Tilbyder gratis skolegang i mangel på elever

Et forsøg på at genstarte byens skole udfordres af mangel på elever. Derfor tilbyder bestyrelsen nu gratis skolegang i tre måneder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Til august skal Holme-Olstrup Privatskole efter planen ringe ind til undervisning for første gang. Der er bare ét problem. Der mangler elever.

Det kan Sjællandske fortælle. Ifølge avisen er det op ad bakke for bestyrelsen, som nu tilbyder gratis skolegang i tre måneder. Tilbuddet gælder de 30 første elever.

- Vi har regnet på det, og det kan godt lade sig gøre. Vi håber, det gør, der kommer hul på ballonen, så vi ikke kun kommer op på 30 elever, men gerne flere, siger Søren Peter Foldberg, bestyrelsesmedlem til Sjællandske.

18 tilmeldte

Der blev åbent for tilmelding tilbage i november måned. Holme-Olstrup Privatskole har siden da fået 18 bindende tilmeldinger.

Planerne for Holme-Olstrup Privatskole blev indledt i starten af sidste år i forbindelse med at Næstved Kommune valgte at nedlægge kommuneskolen ved udgangen af skoleåret i 2019.

Lars Hoppe Søe (R), formand for børne- og skoleudvalget i Næstved Kommune sagde i januar 2019 til TV2 ØST, at det ville blive vanskeligt at tiltrække nok elever til en privatskole.

Søren Peter Foldberg tog dengang til genmæle og sagde:

- Hoppe, du kunne heller ikke drive skole i Holme-Olstrup. Du har lukket den, og jeg vil sige til Lars (Hoppe Søe red.), vi tror faktisk, at med de muligheder, som vi har prøvet at fortælle dig, så tror vi faktisk på, at der er rigtig gode chancer for at drive en skole herude.

I første omgang håbede initiativtagerne, at man kunne overtage skolebygningerne, men det blev af Næstved Kommune afvist, som i stedet vil indrette bygningerne til døgninstitutionen for svært omsorgssvigtede unge. 

- Vi føler faktisk, at politikerne modarbejder os i stedet for at samarbejde, sagde Martin Kielsgaard Sørensen, som er far til to børn på skolen.

Holme Olstrup har ingen skole haft siden sommeren 2019. TV2 ØST var med, da der i november 2019 blev holdt infomøde om den nye privatskole: