Tidligere spejderleder modtager dom for at kysse 14-årig

En 42-årig tidligere spejderleder har besluttet at modtage den dom, hun fik for at krænke en 14-årig drengs blufærdighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For to uger siden blev en 42-årig tidligere spejderleder dømt for blufærdighedskrænkelse, efter hun på en spejderlejr i sommeren 2019 kyssede en dengang 14-årig dreng på munden flere gange.

Dommen lød på 14 dages betinget fængsel og en bøde på 8.000 kroner, og den dømte kvinde udbad sig til betænkningstid i forhold til, om hun ville anke sagen.

Men nu har kvinden altså besluttet at modtage dommen, skriver Sjællandske.

Nægtede sig skyldig

Ifølge anklagskriftet, som TV2 ØST har fået aktindsigt i, foregik krænkelsen på en spejderlejr på Næsbycentret ved Glumsø.

Hændelsen fandt sted, mens mange af spejderne en nat sad tæt sammen rundt om et bål.

Den 42-årige sad ved siden af drengen, som hun kyssede på munden. Der var både tale om almindelige kys og tungekys, fortalte drengen ifølge Sjællandske.

Den 14-årige kyssede igen i begyndelsen, men kom efterfølgende frem til, at han ikke syntes, det havde været rart.

Spejderlederen nægtede sig skyldig og sagde, at det var almindeligt for hende at kysse spejderne på kinden eller på panden, men at der ikke var seksuelle motiver bag. Hun indrømmede dog at have kysset den 14-årige på munden og erkendte, at det havde været over stregen.