¨

Tidligere præst dømt for millionfusk: Nu er ankesagen startet

Den tidligere præst blev blandt andet dømt for at have ændret i kirkebogen, så den demente kvinde fremgik som hendes mor. Foto: TV ØST

Ankesagen mod en tidligere præst, som er dømt for millionsvindel, er startet. Der falder sandsynligvis dom i morgen.

En 52-årig tidligere præst fra Skælskør-området blev i december dømt for at stjæle 8,7 millioner kroner fra en nu afdød dement kvinde, som hun var økonomisk værge for i 2009 til 2013.

Hun fik en fængselsstraf på fire år, som hun ankede kort tid efter.

Og nu er ankesagen startet i Østre Landsret. Anklager i sagen, Line Scharf, regner med, at der falder dom onsdag. Hun ønsker ikke at udtale sig inden da. 

Læs også Fik fire års fængsel for millionsvindel: Eks-præst anker dom

Datter til dement kvinde

Den tidligere præst blev blandt andet dømt for at have ændret i kirkebogen, så den demente kvinde fremgik som hendes mor. Hun hævder nemlig, at den ældre kvinde i virkeligheden blev gravid med sin bror. Sammen fik de så den nu dømte eks-præst. 

Ifølge Ritzau forklarede kvinden under retssagen i byretten, at hun blev overdraget ved fødslen og voksede op hos sin far og hans kone.

Retten slog dog fast i afgørelsen, at kvindens relation til den ældre kvinde ingen indflydelse har på dommen.

Mens den dømte kvinde var økonomisk værge for den demente kvinde, købte hun blandt andet et hus for to millioner i sit eget og konens navn og brugte flere millioner på at renovere det. Hun mener selv, at hun brugte pengene i den ældre kvindes interesse. 

Læs også Eks-præst skal fire år i fængsel for millionsvindel

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App