Tid til sneglekrig (Video)

Det er blevet tid til igen at gå i kamp mod de slimede dræbersnegle, hvis man vil undgå en ren invasion af de slimede bæster til sommer. Og der er kun én måde at finde dem på, ude i haven. De ligger under visne blade og andre steder, hvor der er lidt lunt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Man skal ud i haven og lede efter sneglene og deres æg - de gemmer sig hvor der er lidt lunt - for eksempel ved kompostbunker eller under træstubbe, forklarer gartner Erik Andersen fra Bo Grønt planteskole.

Mange unge snegle har nemlig overlevet den milde vinter sammen med store mængder æg. Og så snart temperaturen når over ti grader, vågner de fra deres dvale - og begynder forårskåde at parre sig og lægge flere æg.

Se video fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090323_snegle.flv]

Godt nok dør sneglene efter at have lagt de omkring 400 æg - men de klægger allerede efter et par uger, og så vrimler haven med bittesmå babysnegle - der til sommer er vokset op til at være haveejernes fjende nummer et: Fuldfede og altædende dræbersnegle.

Og eftersom snegle er hermafroditter kan det gå rigtig stærk med at få en storfamilie stablet på benene.

- Hvis man er så forudseende at finde og ødelægge æggene nu, kan man spare meget arbejde til sommer og slippe af med flere hundrede snegle i ét hug, så det er besværet værd, siger Erik Andersen.