Thors blå hus ender i landsretten

I november skal Thor Nørgaard fra Sandved i landsretten, hvortil han har anket sagen om farven på sit hus. Byretten mener, at han ulovligt har malet det blåt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Striden om et blåt hus på Parkvej i Sandved ender nu i landsretten. 24. november skal Thor Nørgaard møde sammen med sin forsvarer og kæmpe for retten til at male sit hus blåt. Det skriver Sjællandske.

I 2010 malede han sit hus, men ifølge lokalplansreglerne må husene på vejen kun males i jordfarver, sort, hvid eller en blanding af dem, og den blå farve mødte derfor klager fra naboer.

Næstved Kommune sendte et påbud til ham om at male sit hus i en af de reglementerede farver, men da det i 2012 stadig ikke var efterkommet, blev Thor Nørgaard anmeldt til politiet. I maj i år idømte byretten ham en bøde på 2500 kroner og bestemte, at han inden 3 måneder skulle male sit hus i en godkendt farve, men den dom har Nørgaard anket.

Forsvarer tror på sejr

24. november skal sagen så prøves ved Østre Landsret, og hans forsvarer menser, at der er en chance for sejr.

- Det korte af det lange er, at hvis man kigger på Thors naboer, er der flere, der har fået dispensation eller bygget i strid med lokalplanen, siger forsvarer Henrik Rasmussen, og tilføjer:

- Jeg tror sgu', han har en chance.