Tennistalent fra Næstved udtaget til landsholdet igen

Endnu engang er 18-årige Christian Sigsgaard fra Næstved med på tennislandsholdet og er netop udtaget til den trup, der skal spille Davis-Cup kampe i Slagelse om to uger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når det danske tennislandshold i slutningen af oktober tager hul på Davis-Cup kampene i Slagelse, er det med Christian Sigsgaard på holdet. Det 18-årige tennistalent er endnu engang udtaget til landsholdet, hvor han i september også var med mod Spanien. Her kom han dog ikke i kamp.

Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen har måttet se bort fra en skadet Søren Hess-Olesen og Mikael Torpegaard, der ikke kan få fri fra sit college i USA. Holdet higer efter revanche mod svenskerne. 2-3-nederlaget i Helsingborg i oktober 2013 nager stadig, og så kan vinderen af opgøret fortsætte på det næsthøjeste Davis Cup-niveau Europa/Afrika Group I, mens taberholdet degraderes til Europa/Afrika Group II, skriver Dansk Tennis Forbund i en pressemeddelelse

- Sverige er favorit på papiret, men vi vil gøre alt for at skabe overraskelsen. Vi skal spille i en hal, der er kendt for store håndboldoplevelser, og vi har brug for en opbakning, som matcher det, Anja Andersens drømmehold fik. Vi håber på mange tilskuere og en fantastisk stemning, siger Kenneth Carlsen og supplerer:

- Sikrer vi os nok en sæson i Europa/afrika Group I, er det et meget stort resultat for dansk tennis.

Vi har en fair chance

Selv om danskerne er underdogs mod Sverige er Danmarks Davis Cup-ankermand, Frederik Løchte Nielsen, optimistisk.

- Naturligvis har vi en fair chance mod Sverige. Statistisk set er der noget, som tyder på, at vi skal vinde doublen. Jeg har kun en gang været med til samlet at vinde en Davis Cup-kamp uden at tage doublepointet. Svenskerne er dog ekstremt skarpe i doubledisciplinen, så det bliver svært, men ikke umuligt. Vores 5. mand, altså tilskuerne, skal være på, heppe og støtte os hele vejen, siger Frederik Løchte Nielsen.

Glad borgmester

I Slagelse ser borgmester Stén Knuth (V) frem til at tage imod især den danske delegation.

- Jeg håber, at hele landsholdet mærker opbakningen, når de går på banen i Antvorskovhallen. Vi er rigtig glade for, at Dansk Tennis Forbund har valgt at placere landskampen i Slagelse. Det bliver nogle spændende dage, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for, at landsholdet får de optimale rammer for at vinde arvefjendeopgøret, siger Stén Knuth.

Davis Cup-truppen, Danmark:

  • Frederik Løchte Nielsen, Lyngby, 32 år, nummer 288 på single-verdensranglisten, nummer 111 på double-verdensranglisten.
  • Christian Sigsgaard, Gentofte, 18 år, nummer 273 på junior-verdensranglisten.  (opvokset i og bor stadig i Næstved)
  • Andreas Bjerrehus, Århus 1900/Virginia Tech, 23 år, urangeret. 
  • Thomas Kromann, KB, 28 år, urangeret.
  • Elitechef i DTF og Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen, Davis Cup-assistenttræner Morten Christensen, trainer/massør Kim Lykke Lützhøft.

Program:

  • Fredag den 30. oktober kl. 15.45: Indmarch og to singlematcher bedst af fem sæt.
  • Lørdag den 31. oktober kl. 16.00: En doublematch bedst af fem sæt.
  • Søndag den 1. november kl. 13.00: To singlematcher.