¨

Teltlejren i Næstved lukker

Foto: TV ØST

06:34

De omstridte teltlejre i Danmark - heriblandt i Næstved - lukker. Lukningen sker fordi der er kommet langt færre asylansøgere til Danmark end ventet.

1 af 2

De omstridte teltlejre i Danmark - heriblandt i Næstved - lukker. Lukningen sker fordi, der er kommet langt færre asylansøgere til Danmark end ventet

Teltlejren i Næstved lukker.

Det oplyser Udlændingestyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er plads til omkring 400 asylansøgere i teltlejren, og ifølge Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S) bor der lige nu omkring 300 asylansøgere i lejren.

Lukningen af teltlejren sker som et resultat af, at der er kommet langt færre asylansøgere til Danmark end ventet i år. I 2015 søgte omkring 21.000 asyl i Danmark, mens tallet indtil videre i år kun ligger på 4.700 ansøgere.

Efter planen skal den sidste asylansøger være flyttet fra teltlejren i Næstved inden 1. oktober.

Opretholder beredskabspladser

Foruden teltlejren i Næstved lukker teltlejrene i Thisted og Herning også. I alt lukker 2.800 asylpladser helt på landets asylcentre, mens 2.000 pladser opretholdes som såkaldte 'beredskabspladser', som hurtigt kan tages i brug igen.

- Erfaringerne viser, at udviklingen hurtigt kan ændre sig på asylområdet, og derfor holder vi et antal pladser klar i beredskab, som hurtigt kan tages i brug, hvis udviklingen skulle vende. Dermed står vi bedre rustet til eventuelle stigninger i indkvarteringsniveauet end i de foregående to år, siger direktør i Udlændingestyrelsen, Tanja Franck, i en pressemeddelelse.

Teltlejren i Næstved har flere gange været i modvind. Blandt andet efter en medarbejder lagde en beboer i benlås og i starten af juli blev fire asylansøgere anholdt efter et masseslagsmål.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App