Talentskole i Næstved er mere populær end nogensinde

146 unge talenter fra hele landet søger mod det lokale tilbud, og det er det største antal ansøgninger i hele skolens levetid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

År for år søger håbefulde unge mod Talentskolen i Næstved, som tilsyneladende bliver mere og mere populær.

I år blev det til 146 ansøgere til de nuværende fire linjer på skolen - hele 60 % flere end i 2015, som også var et godt år, skriver Næstved Kommune i en pressemeddelelse.

Kun 35 elever om året bliver optaget på det 3-årige forløb, der gør eleverne klar til de videregående kunstneriske uddannelser som Statens Scenekunstskolen, Filmskolen, Kunstakademiet og så videre. Med de fire linjer på skolen kommer elevtallet op på godt 100 elever, som kommer fra hele Danmark.

De fleste af ansøgningerne bliver dog sendt fra København.

- Det siger noget om, at vi er lykkedes med vores ambition om at blive et nationalt tilbud, og at vi er kendte ude i landet. Og så siger det forhåbentligt også lidt om, at unge talenter gider os - selv om det er hårdt - og at vi har fået sat et attraktivt tilbud sammen til dem. Vores strategi med at skærpe vores profil og komme godt og grundigt ud i alle afkroge af landet, ser ud til at lykkedes, lyder det fra leder på Talentskolen Kathrine Olldag.

Feltet af de 146 tilmeldte til årets optagelsesprøver fordelte sig med 57 ansægere til forfatterlinjen, 57 til scenekunstlinjen, 18 til filmlinjen og 13 til kunst og design.